Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Val de Vienne (Wouter)

Eindelijk....het seizoen gaat van start !!!

Na een veel te lange winterstop zijn de voorjaarstrainingen op Val de Vienne altijd weer heerlijk. Afgelopen jaar heb ik m'n laatste race in september gereden, het wachten tot maart duurt dan enorm lang...zeker met een nieuwe R1 in de garage.

Zaterdagmorgen vertrokken en met Ronald, Mirjam, Danique en Jaap voor de 860 km. De reis verliep prima, s'avonds rond een uur of zeven konden we een biertje optrekken op de paddok. Zondag gebruikt om alle tenten en ander spullen op te bouwen, elk jaar weer een uitdaging, gelukkig hebben Ronald en Jaap meer verstand van tenten bouwen dan ik anders had ik in de regen gezeten !! Zondagavond de motor gekeurd, verliep allemaal prima totdat ik bij terugkomst bij de caravan zie dat de voorvork lekt. De linker kering lekt behoorlijk olie. Waarschijnlijk hebben ze bij het aanpassen van de voorvork bij HK Suspension een verkeerde kering gemonteerd. Met hulp van Rene hebben we de kering aangepast en was alles zondagavond 23.30 uur weer helemaal in orde.

Maandag de eerste keer de baan op met de R1, zo lekker om eindelijk te gaan rijden na weken gesleutel. Het is heerlijk weer en iedereen heeft er zin in. Voordeel is dat ik dit jaar voor het derde jaar op Val deVienne ben en het circuit dus redelijk goed ken, ik kan me dus volledig op de motor concentreren. Wat een kanon, vergeleken met m'n vorige motor (GSX 750R K4) is de R1 enorm veel sterker, bij het opkomen van het rechte stuk wil hij alleen maar op het achterwiel !! De hele dag heerlijk gereden, motor doet het perfect, de vering hier en daar wat aangepast en verder de dag gebruikt om aan de motor te wennen. s'Avonds lekker gegeten en met een biertje erbij de motor ververst en alles nagetrokken.

Dinsdagmorgen is het alweer heerlijk weer, lekker zonnetje maar niet te warm. Het rijden vandaag gaat goed, ik begin de motor beter aan te voelen en ga steeds sneller rond. Doordat m'n laptimer niet werkt heb ik echter geen idee van m'n tijden, wel heb ik de laaste sessie achter Teus gereden die rond de 1.57 reed dus dat is niet verkeerd. De vering hier en daar nog wat aangepast wat goed uitpakt. Met name de achterveer van Wilbers zorgt voor een mooie gelijkmatige slijtage van de achterband, dit heb ik ook wel eens anders meegemaakt !! s'Avonds de laatste dingetjes aan de motor gedaan, nog wat stickers geplakt en foto's gemaakt met de motoren van Teus en Ronald erbij (zie fotoboek).

Woensdag wordt ik wakker van de regen, het is echt kleddernat, de plassen staan op de baan. Nadat ik de eerste sessie heb overgeslagen om regenbanden te monteren ga ik rond 10 uur de baan op.  De regenbanden hebben ongeveer twee ronden nodig om op temperatuur te komen en dat kun je merken ook, bij het uitrijden van de pitstraat geef ik iets te vlot gas en lig  bijna onderuit. Regenrijden vind ik heerlijk, de grip die je met de regenbanden hebt is enorm. Het is rustig op de baan en ik kom lekker in m'n ritme, na een rondje of 10 hou ik het voor gezien. s'Middags heb ik nog een sessie gereden maar het is nu echt te nat, het stortregent en dus belsuit ik net als de rest van de mannen de spullen in te gaan laden, het is mooi geweest, alles is nog heel en dat is ook wat waard. s'Avonds gezellig uit eten geweest met de rest van de groep, zij hebben ook een paar goede dagen gehad (zie verslagen onder nieuws op de site), het was gezellig zowel op de baan als is de paddock !!!!!

 Wouter

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo