Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

De eerste Supercup 1000 (Wouter)

Eindelijk was het zover, donderdagavond rond negenen vertrokken naar Assen voor de eerste kennismaking met het nieuwe Assen. Voor vrijdag staat een training op de planning en zaterdag is de eerste wedstrijd. Gelukkig is het droog weer al zijn de voorspellingen voor het weekend minder. De regenbanden dus maar paraat gehouden.

Vrijdagmorgen was het lekker droog weer, wel koud maar met een extra shirt was het goed te doen. De nieuwe baan is echt even wennen, zie het verslag van Teus voor de uitgebreide beschrijving, met name de linker haarspeldbocht is lastig. Je komt hier in de eerste versnelling uit en dat is tricky met een 1000. We hebben voor vandaag 4 trainingen dus rustig aan beginnen en het tempo langzaam opvoeren is het devies. Het loopt lekker, de motor doet het goed en het op het nieuwe gedeelte begin ik me steeds meer thuis te voelen. Elke sessie rij ik wat van m'n tijd af en ik eindig met een 1.57 waar ik tevreden over ben.

Zaterdagochtend is het droog wanneer ik wakker wordt, direkt maar inschrijven en de motor laten keuren. Tijdens de keuring begint het zachtjes te regenen en ik besluit dus voor de eerste training de regenbanden te monteren. Dit blijkt een goed besluit, tijdens de taining gaat het steeds harder regenen. De tweede trainig is ook nat, het loopt lekker, ik vind rijden in de regen leuk en het gaat me goed af. Uiteindelijk kwalificeer ik ls 19-de, dit had ik niet verwacht en ik hoop ook op regen tijdens de wedstrijd.

Een uurtje voor de wedstrijd stopt het met regenen en de baan droogt hard op, we krijgen een droge wedstrijd. Snel regenbanden eraf en de supercorsa's er weer onder. M'n start is dramatisch slecht en ik verlies zeker 5 plaatsen, met name in de eerste twee nieuwe bochten is het enorm dringen, de volledige baan wordt gebruikt !! Na de veenslang komt het veld wat verder uit elkaar en kan het tempo omhoog, ik zit achter een groepje van drie rijders en pak na twee rondjes weer wat plaatsen terug. Ik wordt echter ook door diverse duidelijk snellere rijders ingehaald, het blijkt dat door de natte training wat snelle mannen een mindere training hadden. Ik lig op het moment op een 27-ste plaats, waar ik na m'n 19-de trainingstijd natuurlijk niet zo blij mee ben. In de laatste ronden ga ik nog wel Martin Hakkesteeg voorbij en rem voor de GT Michel Lamers eruit, hij weet me echter vlak voor de streep terug te pakken en eindigt 0,021 sec voor me!! Uiteindelijk dus een 26-ste plaats, ik ben niet ontvreden maar ik weet dat ik er meer uit had kunnen halen. M'n snelste tijd in de wedstrijd is 1.58, langzamer dus dan in de training. 

Teus wordt keurig 16-de, Paul 10-de, Rene 3-de. Ronald heeft door motorpech de wedstrijd niet kunnen rijden, zie de verslagen verder op de site.

21 en 22 April ben ik weer op Assen voor een training en een wedstrijd. Onderstaand de eerste foto's van de R1 in actie op Val de Vienne. Zie het fotoalbum voor overige foto's.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo