Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Nürburg: koud en nat (teus)

 

zie effe de volgende link voor de bijgewerkte stand na de 2de & 3de SuperCup 100 RACE

http://www.racing4fun.nl/index.php?cat=Uitslagen&scat=Stand

NAT

Daar had ik helemaal niet op gerekend: regen. ‘s Zaterdagavond reed ik al door de regen naar de Ring (deze keer met mijn dochter Chris erbij). Ik hoopte op droog weer, want ik had al genoeg regen gezien op de woensdag ervoor op Assen. En ik hou niet van rijden in de regen: of mijn vizier beslaat of mijn brilleglazen beslaan.

 

NAT

‘s Nachts slapen wij gezellig in de caravan terwijl de regen tegen de ruiten en op het dak tikt. En ‘s ochtends is de baan gewoon nat, koud en het is winderig.

Gelukkig hadden we een pitbox en konden we dus in ieder geval binnen de banden wisselen. De pitbox stond vol met ONK-Rene (met veel hulp en aanhang), EK-Mono-Henk (alles goed voor elkaar), SuperCup1000-Arjan-met-broer-als-perfecte-monteur, sticker-Paul en natuurlijk Ronald (weer vet pech met de camper).

 

NAT

Dus: 1e sessie op een kletsnatte baan en iedereen waardeloze rondetijden (ik was 23ste, Ronald 12de, Paul 17de, Arjan 31ste).
2e sessie: de baan droogt flink op en iedereen kan meer gas geven. Ik kwalificeer me als 19de (niet echt blij mee.....), Ronald als 9de, Paul als 16de en Arjan als 22ste.


NAT

Maar de volgende dag (in ieder geval de middag) was er droog weer voorspeld voor de Nürburgring.
Mooi niet dus. De eerste race moet gewoon op een natte baan van start. Het twijfelen over de juiste bandenkeuze:
-nat op een natte baan
of er toch op gokken dat
-de baan rap gaat drogen en dus gewone 'droog-weer' banden pakken
heeft bij de helft van het veld tot een foute keuze geleid.
11 minuten voor de race ga ik over op natweer banden (en dankzij de hulp van Mono-Henk lukt dat nog op tijd ook!).
Dat pakt goed uit: vd 19de startplek rij ik mijzelf naar de 10de plek. Helaas wordt ik daarbij geholpen door veel te veel gevallen rijders. Zeker 6 zijn er afgegaan aan het eind van het rechte stuk na start/finish. Ronald ging ook plat, Paul werd 7de en Arjan 26ste.

Zie de 5 rijders die na 2 rondjes langs de baan stonden ivm de valpartij aan het eind van rechte stuk bij start/finish (foto Jeanne?):NAT

De tweede race lijkt droog te gaan worden. Maar net voor de race gaat het weer regenen en de baan blijft nat. De natweer banden kunnen erom blijven zitten. Van de 19e plek rij ik deze keer naar de 14e plek. Ook nu weer waren er te veel valpartijen/doorschieters. Ik heb mij niet echt gewaagd aan uitrem-akties. Paul werd 9de, Ronald 10de en Arjan 18de.

Het korte N
ürburg-circuit is een hartstikke leuk baantje en we moeten dit er volgend jaar weer bijhebben (of gewoon de GP-Strecke). Alleen: laat het nu eens gewoon zonnig en droog zijn.
Teus

 

Hier nog een foto van Ad Kievit van de eerste CUP-race en daaronder er nog eentje van Ronalds gestrande camper en daaronder nog eentje van de puinhoop na de start van de SV-CUP/250cc.

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo