Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Veel valpartijen op de Nurnburgring (Ronald)

 

Na een teleurstellende eerste race weekend op 8 april was het afgelopen paasweekend “feest” op de Nurnburgring (D). Er werden dit weekend twee wedstrijden verreden voor de Supercup 1000. Daarnaast was het ONK startveld ook grotendeels aanwezig dus een vol programma met prachtige races.

 

De heenreis was al weer een spannende belevenis. Ondanks flink wat sleutelwerk aan ons vervoermiddel begon de versnellingbak na 200 kilometer al weer keuren te vertonen. En op het moment dat ik de camper voor de pitbox parkeerde kapte de bak er helemaal mee en liep de olie eruit. Einde verhaal en een uitdaging om maandag weer thuis te komen. Een lekker begin van het weekend….

 

Het was koud en nat in de Eiffel. De eerste tijdtraining was op een volledige natte baan. En de baan bleek ook nog eens spekglad dus een grote chaos door extreem veel valpartijen. Voorzichtig laverend tussen de vallende coureurs was een 12de plaats het resultaat.

 

De tweede tijdtraining was op een opdrogende baan. Hier voelde ik me meer thuis alhoewel er toch weer veel coureurs den motor netjes in de grindbak parkeerde ( en dit is niet goed voor het zelfvertrouwen) Ik had lang de zevende tijd achter me naam staan maar in de laatste ronde zakte ik terug naar plaats negen. Tijdens de training nog een kritisch momentje; de luchtinlaat zat los en klem tussen het stuur…met meer geluk dan wijsheid de motor wel op de baan gehouden maar hierdoor wel een deel van de training gemist. Met de negende tijd was ik achteraf dik tevreden.

 

<---  Sponsors op bezoek (Eigenaars van Cetradex) 

 

De start van de eerste wedstrijd was een grote chaos en de voorbereidingen waren ook al chaotisch. Twijfelachtig weer zorgde ervoor dat de bandenkeuze een belangrijke succes factor zouden zijn. In de eerste bocht vlogen her en der wat mannen van de baan. Hierdoor schoof ik door naar de vijfde positie. Achter Danny de Boer dook ik bocht twee in en toen was het voor mij ook over. Het voorwiel schoof weg en ik maakte een mooie buiteling. De concurrentie kon me nog maar net ontwijken. Ik dacht eerste even dat ik aangetikt was maar na wat rondvragen bleek dat niet het geval. Ik denk dat ik ff de gretig was…

  

De tweede race leek droog maar net voor de start nogmaals regen en weer moesten de regenbanden gemonteerd worden….GEK werd ik  ervan. De start was redelijk maar ik moet eerst ff in me ritme komen…zo’n schuivertje is slecht voor je concentratie Op het moment dat de rondetijden ok zijn  is het gat naar de koplopers te groot. Ik moet genoegen nemen met een tiende plaats.

 De schade valt reuze meer ----------->

 

 

 

 

 

De camper kan niet meer op eigen kracht naar huis dus het ANWB lidmaatschap komt goed van pas

 

 

We hebben weinig  tijd om te treuren. Komend weekend zijn er nieuwe kansen op het circuit van Assen voor de vierde Supercup 1000.

 

Voor mee foto's ga naar het album

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo