Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Wat een lol, wat een weer, wat een races...(teus)

Rustig beginnen

Zondagavond alvast de caravan op Zandvoort geparkeerd, zodat ik de volgende ochtend lekker (!) vroeg bij de inschrijving en keuring zou kunnen zijn. Dus om zeven uur 's ochtends ben ik daar en zet mijn motor met het stuur tegen de band van een vuilniswagen en ga rustig in de nog korte rij staan. Technisch keurmeester Middelkoop komt even later binnen en roept rond of de eigenaar van motor "21" zich effe wil melden. Dat roept hij een paar keer. Niemand reageert. Na de inschrijving loop ik terug naar mijn motor en zie dat de vuilniswagen weg is en dat mijn motor nu ergens tegen een muur staat. O ja!, da's waar ook! Ik heb motor "21"!. Tsja 's ochtends voor het ontbijt, voor de koffie enzo.

Iets andere baan

Om 'veilig' te kunnen racen op Zandvoort, maken de mensen van de ZAC twee bochten anders:

-net voor de Rob Slotemakerbocht is er een extra verkrapte chicane aangelegd

-in de Arie Luyendijk bocht ("Bos-uit") worden er pilonen op de baan gezet om een ruime lijn bij de rijders af te dwingen.

De chicane stond iets kraper dan de vorige keer en bij de twee trainingen stonden de pilonen iets te wijd, maar na de pauze zijn ze verzet. Dat scheelde bij iedereen direct minimaal seconden per rondje!

Op Zandvoort heb ik niet zovel ervaring. Verleden jaar ben ik er 1 keer geweest en ook dit jaar kom ik er maar 1 keer.

De anderen zijn echt sneller

Aangezien de 1e vrije trainingsessie voor mij nogal slap was (18e geworden met een 2:06.864, terwijl Ronald 1e stond met een 2:03.210), ben ik er in de 2e sessie (de tijdtraining) maar eens ongewoon hard tegenaan gegaan (voor mijn doen dan). Ik heb mij helemaal in het zweet gewerkt (OK het was ook gewoon meer dan 20 graden)en mezelf lamme armen gereden. Meer zat er niet in: 2:03.866 en 11de op de grid (Ronald werd 6e met een 2:03.143).

Aan de vering lag het niet. De baan op Zandvoort zit vol met allerlei oneffenheden, kuilen en ribbels, maar de slijtage van de banden voor en achter was mooi egaal. Blijkbaar werkt de goede afstelling van de Technoflex vering voor Assen ook op Zandvoort.

De races

Ik ben nog afgepeigerd als we 20 minuten later aan de 1e race beginnen. Een niet zo beste start, maar wel een goede 1e ronde. Ik haal er een paar in (ook Ronald, dat gebeurt niet vaak) en wordt zelf helaas ook ingehaald, maar dan gaat het steeds beter. En de tijden worden beter. Uiteindelijk kom ik als 11de over de streep met een beste tijd van 2:02.642. Ronald was 18de geworden met een 2:04.401. Ronald heeft daarna de setup van de voorvork aangepast. De snelste man was Billie Theunissen (ONK-Superstocker) met een 1:58.414 geweest: een (te) groot gat. Ik heb heel wat foutjes gemaakt (= te vroeg remmen en te laat de bocht insturen als meest voorkomende fouten), maar heb wel alles op de baan gehouden.

Gelukkig mogen we nu een uur uitrusten voordat de 2e en laatste race start. Ik doe het rustig aan en pep me op met cola, chocolade, Redbull, banaan, gevulde koek enzo. Ik besluit de banden erop te laten zitten (hebben al 3 natte sessies en 7 droge sessies Assen/Zandvoort gehad) omdat wisselen te vermoeiend is.

De 2e race gaat gelijk lekker en al rap raak ik in de clinch met Ronald. Hij haalt mij twee keer in en ik pak hem twee keer terug. En ik heb weer een nieuwe rappere tijd: 2:02.330.

Heel gek....

Dan krijgen we code 60 (=paarse vlag =iedereen gaat ongeveer 60km rijden). Dat is een ZAC-special en niet iedereen begrijpt die vlag direct. Uiteindelijk schuift het hele veld naar mekaar toe, waardoor ik weer dicht achter Otte en Janissen zit. Iedereen is dan voortdurend aan het loeren naar de baanposten: wanneer wordt de vlag weer opgerold. Na 2 ronden is het in de lange linker bocht na de Masters-bocht raak: de vlaggen worden ingehaald en voor mij zie ik jan en alleman dik gasgeven. Er gelijk achteraan. Gelukkig heb ik niet te traag gereageerd. Niemand komt over me heen. Ik zet er gelijk volgas op en zet daarna weer een rondje neer in de 2:02 en pak ook Alex Janissen (sorry Alex, zonder de paarse vlag had ik het wellicht niet gered) en ik zie er nog 1 de baan verlaten.

Ik wordt niet meer ingehaald en wordt uiteindelijk 7de (ook omdat voor mij iemand gediskwalificeerd werd wegens negeren van de paarse vlag). Alex wordt 8e en Ronald zit daar achter op de 9de plek.

Zonder de paarse vlag had ik wellicht 9de oid geworden. Ik heb echt mijn best gedaan en harder zat er nauwelijks in. Het gedol met Ronald zorgde natuurlijk voor extra inspiratie en in dat deel van de race had ik de laagste rondetijden.

De anderen:

Ook Kees was present op de Aprilia en pakte een 21ste en een 19de plek. Naast de vader van Ronald en Piet, kwam ook Gert-GAM effe kijken.

Ook dit jaar zat ik bij Zandvoort weer dichtbij Raymond Otte. Dit keer zat ik beide keren precies achter hem. Verleden jaar mei wist hem nog twee keer voor te blijven. Op Zandvoort ben ik dus blijkbaar neit vooruit gegaan tov de andere rijders.

Helemaal tevree en goed uitgeteld alles ingepakt en naar huis gekacheld.

Teus

P.S.: nog een hele verse foto van Motorfoto.nl (de Hunserug oprijdend)

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo