Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Nat,Natter.....wat was het ongelooflijk Nat (Ronald)

Door veel pech in het begin van het seizoen is het wedstrijd ritme ver te zoeken. Een weekendje Superbike tijdens het ONK in Hengelo is de oplossing……dacht ik. Hengelo (Gld) is een stratencircuit waar Hamove de scepter zwaait. Hamove staat voor de Hengelose Auto- en Motorvereniging. Een vereniging waar ik van horen zeggen de zaakjes goed voor mekaar heeft.

 

 

Vrijdagavond onder slechte weersomstandigheden naar Hengelo vertrokken. Al dat water belooft niet veel goeds. Daar aangekomen blijkt mijn vermoeden waarheid. De paddock was al een grote modderpoel. De eerste beste vrije plek die ik tegen kwam was ook gelijk de eindbestemming. Veel manoeuvreren was niet mogelijk. Ik stond gelukkig in de hoek van collega superbikers (en Supercupers…Norbert, Niels, Jeroen en Dave). Opbouwen was niet echt nodig ik heb alleen de luifel van de camper als onderdak. Met deze weersomstandigheden was dat alleen onvoldoende. Een goede les voor de volgende keer. Ik heb de boel dan ook maar niet uitgepakt. We zien zaterdagochtend wel verder.

 

Zaterdag was het weer niet veel beter De luifel maar uitgedraaid (en goed vast gezet) en de boel uitgepakt. Gelijk de motor gekeurd en toen om negen uur in de stromende regen de baan op. Lekker…nieuwe baan en dan dit weer. Voor een statencircuit is het een leuk baantje. Geen schokkende tijden tijdens deze sessie. Uiteindelijk niet eens als laatste getraind…. J De tweede training was ook in de stromende regen. Het ging al eens stuk beter maar ook deze tijden waren niet schokkend. Tijdens deze training nog een klein uitstapje in de beruchte molenbocht. Tijdens het insturen schiet mijn voet van de voetsteun…..geen controle meer en ik vlieg rechtdoor het gras in. Gelukkig is er ruimte genoeg en zwaaiend naar het publiek op de VIP tribune draai ik de baan weer op. Ik begrijp na de tweede training ondertussen wel dat ik de laatste training serieus gas moet gaan geven anders kan ik ’s avonds de boel inpakken. Tijdens het ONK gelden de kwalificatie regels…..je moet binnen 115% van de eerste tijd kwalificeren. Aangezien er een paar WK/EK  jongens meerijden worden er serieuze snelle tijden neergezet. De laatste sessie bewust alleen gereden om de “spray” te vermijden. De rondetijden waren gevoelsmatig wel ok (10 seconden per ronde sneller dan de eerste sessie.) Maar ook de jongens vooraan hadden aangezet. Na drie training had ik de 29ste trainingstijd. Net genoeg om zondag mee te kunnen doen….nummer 31 viel namelijk al buiten de grens  De regen en de modder in de paddock zorgde ervoor dat de motor ’s volledig schoon gemaakt diende te worden. Een leuk klusje voor de zaterdagavond……

 

 

 

 

Zondag waren de weersomstandigheden stukken beter. Gelukkig voor de organisatie, die als vanouds weer een prima werk afleverde, kwam er door het redelijk weer nog behoorlijk wat publiek. Zondagochtend was het nog steeds nat en met regenbanden er nog onder werd de warm-up verreden. Ik had vrij baan en de tijden van de zaterdag werden gelijk scherper gezet,(2 seconden per ronde sneller). Na vijf ronden viel alweer de vlag. De rondetijden bekijken zat ik eindelijk op een plaats waar ik de afgelopen jaren vaker had gereden….Gelukkig ik dacht na zaterdag even dat ik “het” kwijt was.

 

Tussen de warming up en de wedstrijd heb ik Hendrie geassisteerd met de voorbereiden voor de race van zijn vriendin Esther. Esther gaat van start tijdens EUM Womens Cup. Zoals de naam aangeeft is dit een klasse voor alleen vrouwen. Internationaal deelnemersveld en dus veel media aandacht. Het was best wel aardig om daar tussen te lopen. Ondertussen is William ook gearriveerd en samen met Hendrie zullen zijn mij assisteren tijdens mij race (Bandenwarmers monteren en het sjouwen van de generator en bokjes)

 

Door de dag heen droogde het steeds meer op en halverwege de middag was het helemaal droog. Startend vanaf de 12 rij kwam ik goed weg. In het gedrang bij de eerste bocht en de diversen val partijen won ik zelfs wat plaatsen en kwam als 21ste  uit de eerste bocht.  Daarna ging het lekker en kon ik het groepje die aan het strijden was om de 18de  plaats redelijk bijhouden. Maar in ronde vijf was het feest over. De motor koppelde niet meer en ik moest de boel aan de kant zetten. Wat een deceptie. Arie Vos won uiteindelijk de wedstrijd met op de tweede plaatst Barry Veneman. De andere supercupers waren ook onfortuinlijk alleen Niels Feller kwam op een mooie 14de plaatst over de finishlijn.

 

We hebben een maar een paar dagen om de boel in orde te krijgen. Komende vrijdag zijn we weer aanwezig in Eemshaven.

 

En zo vertrokken we uit Hengelo.........

 

(voor meer foto's klik op het album )

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo