Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

SuperCup 6 Assen (teus)

6e SuperCup 1000 race 2006 – Assen

 

Assen: mislukt experiment en een PR, maar geen punten.

 

EXPERIMENT MISLUKT

In 2001 ben ik begonnen met Metzler banden, maar met de Suzuki in 2002 overgestapt op Pirelli’s. Na 4 jaar Pirelli wilde ik eens wat anders proberen en dus had ik een setje Metzler-K2’s gekocht. Oorspronkelijk had ik ze willen gebruiken voor de race in Eemshaven, maar werd het dus Assen.

Dat leek mij geen fout plan omdat anderen tevreden zijn over die banden en omdat “ze ongeveer dezelfde compound hebben als de Pirelli-SC-2”.

De eerste training werd een sof: ik deed mijn best, maar het wilde niet echt lukken. De achterband smeerde (goedmoedig) weg op verschillende plekken op het circuit. Er was niets fout met de baan: mooi droog en warm. Dee erste training was een rommeltje: veel valpartijen en een rode-vlag-situatie.

Ook in de 2e trainingssessie wilde het niet lukken. Extra inzet leidde niet tot veel betere rondetijden. Ik bleef 2 seconden per rondje langzamer. De banden waren niet fout aan het afslijten en druk en temperatuur waren ook niet fout. Misschien dat anderen er gelukkig mee zijn, maar bij mij werkte het helemaal niet. Dat zou dus geen goede race gaan worden.

   werd 

In de middagpauze weer een Pirelli gekocht (racen mag wat kosten..) en erop laten leggen en de twee Metzlers zijn nu te koop (voorband heeft 2 rondjes gehad op Eemshaven en de achterband nog twee sessies op Assen).

 

TUSSENDOORTJE

Deze keer stonden in de pitbox: Paul (rijdt met pijnstillers en moet van de motor ‘getild’ worden ivm wat napijn van de crash op de Ducati-dag), René (wiens vering geheel verherbouwd werd omdat de zaak fout in elkaar gezet was na zijn crash op Assen) en Frank (met cosmetisch opgewaarderde motor).

Kort na de middagpauze komt Frank met een ontzet gezicht naar me toe en zegt: “Ik heb mijn race gemist” (=verrassende mededeling). Ik vraag nog een keer na wat hij precies bedoelt, maar de boodschap is helder. Hij had zijn race gemist. Hij had in de D-groep moeten rijden, maar dacht dat hij in de C-groep zou gaan racen. De D-groep was al aan het rijden toen hij kwam met zijn mededeling. De C-groep zou nog gaan rijden in de loop van de middag. Ik heb hem maar de tip gegeven om eens met Iris te gaan praten. Dat heeft hij goed gedaan, want hij kon alsnog als laatste starten in de C-groep…

 

PR, MAAR GEEN PUNTEN

Daar sta ik dan op de baan met zo’n 30 rijders voor mij. 32ste-startplek is heel erg achteraan. De start moet goedgaan en gaat ook redelijk goed. Met veel ‘duwen’ en eruitremmen, kom ik na ronde 1 als 20ste door!

Ik haal ook Alex Janissen in aan het eind van de Veenslang, maar die pakt mij weer terug bij de Stekkenwal en hij pakte ook Gert-Jan gelijk daarna. Ik kwam heel wat moeilijker langs Gert-Jan en zag het gat met Jef en Alex groter worden. Uiteindelijk lukte het me en kon ik weer, met nu Jef in het vizier, doorrijden (maar met Gert-Jan aan me vastgekleefd). Dat betekende een nieuwe PR van 1:53,119.

In de laatste ronde zat ik op het wiel van Jef. Bij Meeuwenmeer nam hij ineens even gas terug en ik dus ook en zat er ineens een gat van 10 meter. Voor de Geert-Timmer hield hij het gat extreem dicht en pastte ik er echt niet tussen (en daardoor Gert-Jan niet bij mij). Ik kon er wel sneller uitkomen, maar niet voldoende om hem voor de zwart-wit geblokte vlag te pakken: het verschil was 12/100 seconde. Ik was 17de geworden (en Gert-Jan een kwart seconde later 18de).

Had ik in de punten kunnen rijden? Dan had ik per rondje nog een seconde sneller gemoeten, want het gat met de 15 plek (Cor Dekker) was nog eens bijna 8 seconden.

Had ik met een betere startplek in de punten kunnen rijden? Misschien net. Gezien de snelste ronde-tjden was ik dan 15de-geworden. 

Dus geen punten, maar wel relatief tevreden. Van de 32ste plek naar de 17de gereden en een PR neergezet en het is de hele dag zonnig gebleven en niemand bij ons in de box was van de baan gegaan.

Ik had geen moment meer gedacht aan mijn achterband. In de race had ik nog wel een klein beetje last van de voorvering. In de pauze had ik de veervoorspanning al wat teruggedraaid om het lichte stuiteren in de bochten bij gas-dicht tegen te gaan, maar dat had niet 100% geholpen.

DE ANDEREN

Frank wist nog drie anderen achter zich te laten in de C-groep. René werd 5de (en ging daarna gelijk door naar het ONK in Oss) en Paul werd 11de (en moest van de motor geholpen worden).

DE FOTO’S

Hier nog een foto van het geglibber op Nürburg en een foto van de vorige SuperCup race op Assen in de nieuwe verkante bocht , de Haarbocht.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo