Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

3e ZAC-race op Zolder (B)-teus

Wat een lol, wat een weer, OEPS-----ZWARTE VLAG……………, wat een races…

De baan weer herkennen na ‘groot onderhoud’

De baan in Zolder heeft dit voorjaar ‘groot onderhoud’ gehad en ik ben er al sinds 2003 niet meer geweest. Dat was dus weer even alles opnieuw verkennen:

-de baan heeft nu OK uitloopstroken en er is veel ‘dreigend’ beton verdwenen

-het asfalt is her en der verbeterd (chicane achter paddock), maar soms ook zoals het altijd was (Villeneuve-chicane onder aan de heuvel) en bepaalde plaatsen verslechterd (2e deel lange rechtse bocht (kanaalbocht).

-in de ‘oude’ paddock is alles als vanouds

-er is een nieuwe paddock dichter bij de ingang bijgekomen.

De 1e training heb ik dus ergggg rustiggg aangedaan: 1:59,9 (= 18de vd 24 deelnemers).

nog steeds over het beton in de 2e chicane (dank www.MOTORFOTO.nl)

Er was niet zoveel opkomst bij deze ZAC-race en de thuisblijvers hebben de foute keuze gemaakt. Het was perfekt weer, droog, zonning, maar niet snikheet en we konden allemaal 5 keer de baan op!

De locale bijzonderheid in Zolder:

 DE ZWARTE VLAG

 

Wordt zonder beweging getoond, samen met een bord met een nummer erop. De coureur met dat rijnummer moet in de volgende ronde naar de pits

 Daar ben ik 2002 al een keer ingetrapt en al een keer dus van de baan gehaald in de 2e training: mijn rijnummer werd van de motor getrokken en ik kon inpakken.

Deze keer had ik voorzorgsmaatregelen genomen en alvast een extra dB-killer meegenomen.

De 1e training deed ik alles zo rustig, dat ik geen problem had, maar anderen worden na de training aan de kant gezet en kregen hun eerste waarschuwing: bij een volgende overtreding konden ze van de baan gehaald worden en de spullen inpakken.

  

De anderen zijn echt sneller

De 2e training wat meer aangezet en dat werd dus gelijk een betere tijd (1:46,5), maar ook een ZWARTE VLAG (>105dB). Ik had bij de tweede paal (binnenkant-circuit voor de Bolderberg-bocht) regelmatig extra gas gegeven en dat was dus fout gegaan.

Ik was nu 5de vd 25 deelnemers, maar het gat was wel 3 seconden per rondje met nummer 1.

 

Dus klussen om de motor stiller te krijgen:

-extra dB-killer in de bestaande dB-killer gezet (en goed vastgezet, al bleef men mij waarschuwen dat hij eruit dreigde te vallen)

-de luchtslurfjes volgestopt met explosafe (dat stond dus echt niet..)

  

RACE 1

Ik ben dus een beetje bangig begonnen aan de 1ste race, want het zou toch een beetje een sof zijn als ik er nu al uitgehaald zou worden. Dus bij beide palen (de eerste staat nog steeds net na de Bianchi-bocht buitenkant-circuit) in de hoogste versnelling erlangs. Mijn start was lekker gegaan en ik was als 3de of zo de bocht door. Maar op koude banden komen er gauw twee man voorbij en een groepje van drie ging er hard vandoor. Dan wordt ik nog een paar keer ingehaald en kan er gelukkig weer een paar terugpakken. Uiteindelijk wordt ik 7de met een beste tjd van 1:45,7. Het goede nieuws was wel dat ik er niet uitgehaald werd (een paar anderen kregen wel de zwarte vlag).

 

RACE 2

Omdat het de vorige race goed gegaan was en ik dus vond dat mijn maatregelen aan de motor geholpen hadden, vond ik dat ik in de 2e race meer gas mocht geven. Het ging gelijk lekker en ik werd nu 4de met een beste tijd van 1:44,2. Het kleine slechte nieuws was dat de achterband nu wel op was en dat het gat met de winnaar (Alex Janissen) nog steeds 2 seconden was. Mijn tijden wist ik elke keer danzij mijn dochter Judy die met 1/10-sec nauwkeurig klokte met een mobieltje!.

Het grote slechte nieuws was dat ik de ZWARTE VLAG (>100dB, de maatregelen hadden 5 dB gescheeld) kreeg en niet meer mocht racen.

Teus op Suzuki GSX-R 1000 (2006)

de achterband al zichtbaar aangevroten (www.MOTORFOTO.nl)

 

RACE 3

Dan zou het verhaal dus bij race 2 gestopt moeten zijn en aanvankelijk dacht ik dat zelf ook, maar waarvandaan weet ik niet, maar plotsklap haalde Judy (mijn dochter was meegekomen) drie plakcijfers uit de auto en kon ik ook een andere transponder op de motor zetten.

Ik kon dus weer rijden! Door stom toeval kwam ik ook nog op de 4de startplek. De oude band zat er nog op, maar met een beetje smeren bleek je daar nog prima mee te kunnen rijden. Ik lag algauw vijfde en hield dat een tijdje vol. In de laatste ronde leek mij dat een beetje flauw en besloot er eens ongeremd tegen aan te gaan: bij de chicane achter de paddock kon ik Marc Visser eruit remmen en bij de laatste chicane (Ickx-chicane) remde ik Paul Boshart eruit. En zo werd ik 3de (met op 8/100=bijna niks, Paul erachter!).

 

Of het weer geleid heeft tot een geluidsovertreding weet ik, niet.

 

Grote lol dus en helemaal tevreden na deze extra kans en deze raceuitslag.

 

Alex had weer gewonnen, maar Martijn Buth had een rondje 1:41,9 neergezet.

En dat was meer dan 2 seconden sneller dan mijn beste tijd: 1:44,1. Dit jaar kom ik niet meer terug op Zolder en dit blijft dus mijn Zolder-2006 PR.

Ik heb geen idee hoe dat vergeleken moet worden met mijn PR uit 2003 (1:49,9)

 

Transponder weer ingeleverd en naar de prijsuitreiking gegaan. Lekker terras en lekker zonnetje. Ik kwam nu twee keer voor in de eindrangschikking en kreeg daardoor niet het verzilverde en gegraveerde 3de-ZAC-prijs bord-met standaard. Volgende keer maar weer proberen.

 

De baan is volgens mij prima geschikt voor de KNMV-cup races en ik hoop dan ook dat we hier volgend jaar minstens 1 SuperCup kunnen rijden! (en anders gaan we gewoon weer voor de ZAC-race, met heel veel dank aan de ZAC-organisatie-dames en heren ;-).

Teus

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo