Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Tijdtraining (Wouter)

 Wat een dag...vanmorgen redelijk vroeg eruit, vandaag is de dag van de startopstelling voor morgen. Belangrijk genoeg dus.

Om 09.15 hadden we de eerste training,  ik was gebrand een goede tijd neer te zetten, je weet immers nooit wat er in de tweede training kan gebeuren (regen, rode  vlag) waardoor je geen snelle tijd kunt zetten.

Bij het opgaan van de baan kom ik in een groepje langzamere rijders terecht, lekker om even warm te worden maar geen goede start voor een snelle tijd. Tijden lagen rond de 1.45, dit is veel te laag, gisteren reed  ik 1.40 en m'n doel voor vandaag is 1.39. Even de pits in dus om te kijken of ik de baan weer op kan zonder al teveel verkeer. Na de tweede snelle ronde voelt de motor wat zwabberig aan, de achterkant gaat alle kanten op, nog nooit zulk drifts gemaakt..... Ik voel dat er iets mis is dus ga de pits in, wat blijkt .... een lekke band. Dit heb ik echt nog nooit meegemaakt, waarschijnlijk heb ik ergens een spijker of iets dergelijks opgepikt. Einde training dus, ik had in de tweede snelle rond een 1.44 gereden, erg teleurstellend dus.

Voor de tweede training een nieuwe band gemonteerd, alles nagelopen en gepoetst, nu moet het gebeuren !! Een minuut of drie voor de tweede training begint het echter heel langzaam te druppelen, de moed zakt in m'n schoenen. Het blijft een beetje miezeren en iedereen is na een rondje of vier van de baan. Dit zijn geen goede omstandigheden om eens even lekker je tijd scherp te gaan zetten. De marshalls zwaaien met de olievlag, wat in dit geval betekent, let op gladde baan door regen. Ik heb in de derde ronde een 1.43 gereden, niet helemaal slecht maar niet genoeg voor een goede startplaaats morgen. Na een minuutje of tien besluit ik toch nog even de baan op te gaan om te kijken of er ergens droge plekken zijn. De baan is nog nat maar begint op sommige plaatsen iets op te drogen, ik besluit om eens te kijken of ik de 1.43 iets scherper kan zetten. Na drie ronden op eieren rijden zie ik de finishvlag, ik kijk op m'n laptimer en zie een 1.42. Uiteindelijk goed voor een 25ste startplek. Eigenlijk niet ontevreden want de 1.42 op een halfnatte baan is gewoon een goede tijd.

Na de training lekker in de pitbox met een biertje de training van de MotoGP zitten kijken, super. Het is erg gezellig hier en het circuit is qua faciliteiten echt top.

Morgen twee wedstrijden, de eerste om 9.00 uur (!!!) en de tweede om 14.00 uur. Erg veel zin in.

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo