Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Terug in de strijd om de punten voor de SuperCup 1000 (Ronald)

Na een periode van enorme pech ben ik terug in de strijd om de punten voor de SuperCup 1000.  Na een zeer slechte start van het seizoen met veel mechanische pech en een valpartij op Nurnburgring (D) heb ik het gevoel weer te pakken. Afgelopen weekend was het volledige team in Oschersleben(D) voor vrije trainingen twee kwalificaties en twee races op de zondag. Een erg vol programma maar ik had er erg veel zin in.

 

Donderdag einde van de middag zijn we vertrokken naar Duitsland. Samen met mijn vader in de camper + aanhanger hebben we de 520 kilometer in zes uurtjes afgelegd. Bij aankomst meteen de pitbox geregeld en hebben uitgeladen vervolgens wordt er een biertje open getrokken….. Langzaam druppelt de rest van de pit box binnen en om 0:30 zijn we compleet. 

 

Vrijdag kan er de volledige dag getraind worden. Deze dag heb ik hard nodig om weer het gevoel te krijgen. De eerste kilometers verliepen erg moeizaam. De geometrie van de motor is niet op orde. Na diversen aanpassingen aan de achterveer worden er redelijke rondetijden verreden (1:38) . De rondetijden van vorig jaar worden niet gehaald (1:36).

 

De kwalificaties beginnen vroeg (en ik ben een ochtendmens) temperatuur is goed dus ingrediënten voor een goede rondetijd. Het is volle bak op de baan ik heb niet echt vrije baan. Ik eindig uiteindelijk als achtste met een matige rondetijd. De tweede training valt letterlijk en figuurlijk in het water. Het regent niet hard maar de baan is onbetrouwbaar de tijden worden op een enkeling na niet scherper gezet. Wouter verbetert zijn tijd wel (de eerste sessie heeft hij een lekke band…).

 

De wedstrijd op Zondag zijn ook vroeg maar gezien de temperatuursverwachtingen voor die dag (+30) denk niet verkeerd. De start is weer volgens het boekje. Een aantal mannen voor me komen slecht weg en ik duik als vijfde de eerste bocht. Ik word al weer snel in gehaald door Danny de Boer en Jeroen Westendorp en rij vervolgens een ronde of zes een eenzame race. Ongemerkt laat ik het tempo toch iets zakken en plots komt Joan Verdonk langzij en moet ik toch nog even flink aanzetten om de zevende plaatst terug te veroveren. Met de hulp van een achterblijver lukt dit. De race eindigt met code rood omdat de motor van Dave Hendriksen midden op de baan ligt. Met de de 7de plaats ben ik dik tevreden. De zes mannen voor me rijden aanzienlijk sneller…

 

In de pauze tussen de twee races ondersteun ik onze medepitboxer Rene Schokker met zijn eerste race voor de Superbike. Ook de ander races worden bekeken op de Superstock na niet echt spannende wedstrijden. 

 

De tweede race is vergelijkbaar als de eerste. Goede start alleen de mannen voor mij staan ook op scherp en als zevende duik ik de eerste bocht in. Achter me zit Paul Haullussy en die is gebrand op een goed resultaat. Ik kan gelukkig een constant tempo rijden en kan een kleine voorsprong behouden. In een van de laatste ronden maak ik nog een klein foutje en zie vanuit de pit  dat me voorsprong geslonken is naar +0 oppassen dus. De race eindigde plots met code rood. De koploper Bert Grevink is zwaar gecrashed.

 

Na deze twee uitstekende prestatie ben ik gestegen naar een 12de plaats in het klassement. Met nog drie races voor de boeg kan er nog wel een aantal plaatsen winst geboekt worden.

 

De volgende wedstrijd is zaterdag 22 juli op Assen. Komend weekend gaan we maar eens kijken hoe de echte mannen het doen. De MotoGP met o.a. Rossi is dan op Assen voor de TT.

 

Fotoalbum van Oschersleben is ook goed gevuld.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo