Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Zwoegen in de bergen van Andorra (Jasper)

Eindelijk was het zover en kon racing4fun (behalve Teus, want die moest ons in het ONK vertegenwoordigen) richting Andorra voor de tussentijdse trainingsweek. Het team bestond voor deze week bestond uit Ronald, Wouter en Jasper in de kleuren van racing4fun en Fabian, Edward en Arno die als vrienden van en potentiële sponsoren meegingen.

 

Het zou een week vol afzien worden wat begon met een rij van 2,5uur bij de autoverhuur op het vliegveld van Barcelona. Ondanks de bevestiging en betaling van onze bus richting Andorra was deze niet meer beschikbaar en dus moesten we op zoek naar wat anders. Dit hebben we bij het hotel in barca kunnen regelen dus we konden als snel de stad gaan ontdekken en ontspannen met wat bier, sangria en tequila (slechte keus bleek achteraf). Na vele goede initiatieven en wat advies van de taxichauffeur de belangrijkste facetten van de stad gezien.

 

De volgende dag was het tijd om richting Andorra te gaan aangezien een extra dag in de stad onze conditie en het budget alleen maar verder zou aftakelen. Het was dus tijd voor frisse berglucht en om een te worden met de bergen van Andorra. Na een rit van 3uur met mooie uitzichten (voor degene die wakker waren) zijn we aangekomen.

 

De maandag is altijd “pasdag” dus kregen we vast wat uitleg van onze leermeester Johan vd Wal (die BLINDE) en konden we onze spullen voor de volgende dag uitzoeken. Verder stond er weinig op het programma voor die dag dus konden we even het stadje in dat voornamelijk bestaat uit allerlei winkels ivm de belastingvoordelen.

 

Eindelijk was het zover, dinsdagmorgen 9.30u! 6 perfect onderhouden KTM’s 625 stonden klaar. We begonnen met 10minuten oefeningen om even te wennen aan de motoren en het niveau te peilen. Vervolgens door naar de pomp waar iedereen al zeiknat was van het zweet dankzij de voorgaande 10 min. en hop de bergen in waar het echte genieten begon. Onwennig en wat krampachtig reed iedereen met een afstand van 20 seconden (wat een minuut moest zijn ivm stof etc) achter elkaar en Johan aan die zichtbaar genoot van de vertwijfelde blikken in onze ogen. Twee uur later zaten de eerste zware en indrukwekkende kilometers erop en konden we dus indrukken uitwisselen tijdens de zeer welkome koffiestop. Wat een barre machines en wat een afzien is dit waren de eerste conclusies!! Na een heerlijke spaanse lunch ging het bij iedereen een stuk soepeler en konden we wat meer van de geweldige omgeving genieten. Het gas ging er wat meer op en dit leek het alleen maar soepeler te laten gaan. Inmiddels waren bij sommigen zelfs de eerste jassen ook nat van het zweet dankzij de temperatuur die was opgelopen tot boven de 30 graden. Nadat we Wouter even een half uurtje kwijt waren (dikke paniek met al die afgronden natuurlijk), dankzij een verkeerde afslag, konden we terug naar het hotel waar we rond 19.00u helemaal kapot aankwamen. Een paar bier en een heerlijke 3 gangen maaltijd van Bas deed wonderen.

 

Na een rustdag aan het zwembad naast het hotel was het tijd om alle stijve spieren weer aan het werk te zetten en de bergen in te trekken. Dag 2 gingen we naar het hoogste punt; 2990m waar de speciale lucht duidelijk voor een extra moeilijkheid zorgde voor zowel de rijder als de KTM. Maar wat een geweldig uitzicht en wat een heerlijk gevoel om daar bovenop een bergtop te staan met een KTM625 en een super enthousiaste gids die van alles aanwijst en over de omgeving verteld. Na de koffie ging het mis, Jasper had inmiddels meer vertrouwen en dus ook snelheid, maar deze verdwenen snel nadat hij het stuur uit zijn (verzuurde) handen liet slaan door een grote steen en met een koprol over het stuur vloog. Gelukkig alleen wat kleine schade en een deuk in het ego en in de radiateur die vervangen moest worden. Niet veel later was ook Ronald aan de beurt en verloor hij de controle over het achterwiel van zijn KTM. Een kapotte jas en wat beurse schaafplekken waren het gevolg. Genoeg om over te praten dus tijdens de lunch. Hierna bezochten we naar een prachtig verlaten dorp (sinds 1963) en hebben we genoten van de geweldige omgeving en alle uitzichten van gestrande auto’s tot wilde paarden alvorens we weer terugkeerde naar het hotel voor wederom een top dinner.

 

Dag 3, de laatste dag. We hadden besloten eerst een korte rit te maken om vervolgens te gaan raften en dan aan het einde van de dag er nog een grote rit aanvast te plakken. Het raften bleek een goede keus en zorgde voor een hoop lol. Inmiddels was het 14.30u dus tijd voor de gebruikelijke lunch waarvan je gemiddeld 10 kilo aankomt. De lunch was voorbij en zo ook het mooie weer. Binnen enkele minuten werd de lucht pikzwart en begon het te onweren, regenen en vervolgens ook nog te hagelen. Aangezien het via geasfalteerde b-wegen 200km naar het hotel zou zijn was de keuze om via de bergen te gaan snel gemaakt. Dit bleek een ware uitdaging met alle water stromen over de paden, extra diepe riviertjes, spekgladde stenen, een beslagen bril en een trillend lichaam van de kou. Uiteindelijk begon het te stoppen met regenen en arriveerden we om 18.00u weer in het hotel. Na een warme douche en paella kregen we een optreden van Marianne die ook is uitgekomen voor Andorra tijdens het Songfestival en dus prima kan zingen. Het werd een lange en gezellige avond……

 

Een week later was het tijd om afscheid te nemen van de KTM’s, de mooie omgeving, die blinde en de rest van de geweldige staff tijdens de afgelopen week. Een geweldige ervaring en veel spierpijn rijker reden terug naar het vliegveld van Barcelona waar we na een paar uur vertraging alsnog weg konden. Een super

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo