Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Oschersleben:

Hoezo is er iets fout gegaan?
Na de 1e-race waren mijn bandjes eigenlijk wel een beetje op (training en een Cup-race op Assen+2 sessie ZAC-Oschersleben+race 1=ongeveer 50 circuitrondjes). Voor de 2e race had John Middelkoop me verteld dat bandenwisselen wel eens nodig kon zijn omdat anders de banden midden in de sessie (als ze lekker warm geworden zijn) het zomaar kunnen gaan opgeven.
Maar het was te warm en ik was wat moe en toen dacht ik "dat gaat wel goed".
En de eerste rondjes ging het in de 2e race ook wel goed. Maar na rondje 4 begon het gedoe. Een beetje aan de voorkant glijden (Shell kurve na het heuveltje) en een beetje aan de achterkant (Triple Kurve) en 2 rondjes later kwam Marcel Juhrend voorbij en bij de kleine knik rechts voor het rechte stuk met start/finish begon de voorkant een heel klein beetje te glibberen. Ik dacht nog 'dat hou ik nog'. Maar de motor lag al op zijn zij en gezamenlijk gingen we de grindbak in.
Bij mij alles OK (inc. handschoenen, pak, laarzen, helm) en bij de motor een stuurhelft afgebroken, remolie-potje afgebroken en ruitje kapot. Nu 3 dagen later blijkt er toch een vorkpoot krom te zijn en is de rest al gerepareerd of wordt gerepareerd. Vooral morele schade dus: had ik maar de bandjes gewisseld:
-de banden had ik bij mij
-het gereedschap lag klaar
-Bern Dietrich zat te wachten op een klant
-we hadden tijd zat.
Maar ja, het was warm en ik was wat moe...
Leermomentje dus. En voor de tweede achtereenvolgende keer de mooie ZAC-prijs (gegraveerd bord!) moeten missen.
Heel leuke dag gehad voor de rest: 1e getraind, 1e race gewonnen (lekker geknokt en daarna strak op kop gebleven) en 2e race slap gestart, maar toch iedereen weer teruggepakt en daarna weer een paar rondjes op kop. En mijn PR op Oschersleben een stuk scherper gezet (1:36,4).

De tijdtraining was weer een klassiek geval van de juiste motivatie: om een extra scherp rondje neer te zetten, ging ik even de pitstraat in om op Ronald te wachten. Daarna ging ik net na hem de baan weer op en direct achter hem aan. Daarna haalde ik hem in en deed er alles aan om Ronald voor te blijven. En hup..daar was de PR van 1:36,4 en de pole er.

De start bij de 1e race deed ik niet zo best en ondanks de pole, ging ik als derde de 1e bocht in. Al rap kon ik die twee inhalen er vandoor proberen te gaan. Totdat ik in rondje 2 inens de ZAC-paarse vlag zie en een ziekenauto naast de baan. Dat moest een beetje fout zijn en inderdaad zit er achter mij helemaal niets. Ik heb wellicht een vlag gemist en heb het gas te lang open gehouden. Ik ga dan ook maar erg rustig rijden en wacht tot de groene vlag gegeven wordt. Ik 'wacht' dan tot ik ingehaald word door de kopman (John alweer) en ga er dan gelijk weer achteraan. Ik kan hem weer inhalen en blijf dan de rest van de race op kop liggen en denk dat ik John krap achter mij heb. Pas na de finish blijkt dat ik het fout heb. Vlak achter mij zat Marcel Juhrend en de rest op meer dan 8,5 seconden afstand (in ongeveer 8 rondjes opgelopen). Ronald is 4e geworden.

De 2e race mocht ik dus weer van pole weg en weer ging dat niet zo best. Ik ging nu weer als derde of zo de eerste bocht in en na de triple kwam ook Ronald nog voorbij. Foute boel dus en reden om extra gas te geven. Na 2 rondjes of zo, ben ik ze weer voorbij en rij ik op kop. De rest is bekend...

Overigens: ook als ik de motor niet op zijn kant had gelegd, had ik de 1e en de 2 plek kunnen vergeten. Misschien had ik nog net 3 of goed 4e kunnen worden, gezien de rondetijden die nog haalbaar waren.

Na de race blijkt dat Marcel ook de snelste ronde in race 1 en race 2 heeft neergezet ( en ik de tweedst snelste in de beide races) en dat John nu 2e is geworden en beiden hebben meer dan 7 seconden voorsprong op nummer 3: Ronald. Op basis van de rondetijden is goed te zien dat ik in rondje 6 al afgezakt was naar een 1;39-rondje. 

Ik vind Oschersleben qua lol eigenlijk een beter baantje dan Assen en ik hoop dat de ZAC hem erin houdt. 'T is een lange rit, maar samen met mijn team-maat en zijn vader is de rit goed te doen. Ronald heeft de Racing4Fun-kleuren wel goed verdedigd met zijn 3de overall.

Teus

PS. Verleden jaar zorgde een val met de motor op het circuit, met als gevolg een gebroken voet ,ervoor dat ik de rest van het gezin afgehouden heb van een vakantie in Griekenland. Dit jaar was mij bezworen dat niet nog een keer te flikken. Dat is dus gelukt! Niks gebroken en we kunnen naar Griekenland.

Teus

foto's van Joris & Pa www.EarRacing.nl


Racing4Fun 1 & 2 met de latere overall winnar er direct achter.

vlnr Erik Ekelmans, Ronald van Vliet, John Middelkoop, Marcel Juhrend, Paul Boshart, Martijn Buth

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo