Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Wedstrijdverslag - Assen - 22 Juli (Ronald)

Afgelopen weekend was een deel van Team op Assen aanwezig voor alweer de negende SuperCup wedstrijd. Door mechanische problemen (versnellingsbak) heb ik de eerste wedstrijden op Assen gemist en heb ik zeggen en schijven misschien 20 rondjes op het nieuwe Assen gereden. De extra trainingen op vrijdag waren voor mij dus een goede opsteker om het gevoel te krijgen. Het was ontzettende warm maar het ging lekker. De motor voelde goed aan en de rondetijden waren nog niet eens zo slecht (1:52). Betekend niet dat ik er al ben, in de kop van het veld rijden de snellere mannen 1:47 (en soms lager..) Misschien dat ik zaterdag kan aanpikken en op de  1:50 kan uitkomen.

 

Vrijdagmiddag druppel de vast pitbox bewoners binnen (Rene en Paul) en hebben we weer het bekende programma van; grote praat. Bier, BBQ en slap lullen…..altijd gezellig. De kids zijn ook van de partij en die vermaken zich kostelijk met een badje en water J

 

Zaterdagochtend het standaard ritueel van inschrijven, keuren en de motor klaar maken. Ondertussen is iedereen gearriveerd en is het met vijf coureurs in de box erg gezellig. Iedereen is weer lekker gespannen en om 10:30 duiken we de baan op voor de eerste training. Door de vele rode vlag situaties (en ingekorte trainingen) is iedereen erg gretig om snel een goede tijd neer te zetten. Het gaat lekker en ik sluit de eerste training af met een elfde tijd (1:52:5) Niet slecht maar daar moet nog wel wat vanaf. Net voor  de tweede training slaat de pech weer toe. Een geel waarschuwingslampje op met dashboard geeft aan dat er elektronische problemen zijn en de motor wil niet meer starten. Na wat troubleshooting is het probleem gelokaliseerd alleen de tweede training hebben we gemist $%^&&* !!. In de tweede training zijn er twee man sneller en mag ik voor de wedstrijd vertrekken van de 13de plaats.

 

Over de wedstrijd kunnen we heel kort zijn. De start was goed (als negende de eerste bocht in). Daarna was het alleen maar plaatsen inleveren. Gevoelsmatig kwam de R1 niet van zijn plek. Lijkt erop dat er ergens wat vermogen is verdwenen. Als zestiende passeerde ik de finish vlag….teleurstellende wedstrijd. Op dit moment is de snelheid niet aanwezig. Komende weken maar eens gebruiken om de motor onder handen te nemen en te testen. Maandag 24 Juli rijden we nog een ZAC op Oschersleben (D) en maandag 31 juli trainen we op Zolder. In de tussentijd gaat de motor nog op de test bank om te onderzoeken of mijn gevoel klopt.

 

Na 31 juli gaan we een zomerstop in. Er staan nog wel een aantal ONK wedstrijden op de agenda maar gezien de thuis situatie (we verwachten gezinsuitbreiding tussen nu en drie weken) en slecht resultaten in de SuperCup  verwacht ik niet dat ik aan de start zal verschijnen.

 

De eerst volgende SuperCup is zaterdag 9 september.

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo