Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Wat een race! en wat een pech! (Teus)

Er ging heeel, heeel, heeel veel goed op 18 september met Racing4Fun!

-Ronald was aanwezig met een goed rijdende motor

-Teus was aanwezig met een goed rijdende motor

-'s ochtends was er wat nattigheid, maar 's middags was het droog en een beetje zonnig

-we stonden ruim opgesteld op de paddock

-er waren weer veel extra vrienden:

o Martin en Kees die ook meededen aan de races

o extra steun van Piet, de vader van Ronald en de vrouw van Martin enz.

-er zijn PR's scherper gesteld

Er waren ook wat minpuntjes (afwezigheid van Wouter en Jasper) en wat pech-gevalletjes, maar daarover later meer.

 

De trainingen

Ivm de niet helemaal droge baan en een beetje vocht op het vizier, waren de trainingstijden niet super, maar wel goed voor een plaats op de eerste rij (Ronald met een 1:51.271, op de onderstaande foto net niet te zien) en een plaats op de 2de rij (Teus met een 1:52.483).

Na de eerste bocht lag Teus 2de, maar op de koude banden (want bandenwarmers verboden bij de ZAC), hield die zich nog wat in en na de eerste ronde was het Ronald die hem weer voorbij stak en achter de kopgroep aan ging jagen.

Aan het eind van de 6de ronde was het uit voor Ronald. De motor wilde niet meer vooruit en op het rechte stuk, moest hij iedereen voorbij laten gaan. Niet leuk, weg goede klassering! Met zijn rondetijden was niets fout met een 1:50.565 als snelste. Alex kwam ten val (schuifschade aan motor en rechter-elleboog) en daardoor kon Teus een plaatsje oprukken en in de laatste ronde ook John nog verschalken en bij de GT achter zich houden. Resultaat: 4de met een snelste tijd van 1:50.586. In de ZAC wordt erg hard gereden. De winnaar had een 1:48-er gescoord.

Ik was helemaal tevreden met mijn race, want ik had mij vandaag toegelegd op het 'ontspannen rijden'. Bij de vorige race-sessie waren mijn armen krachteloos na ongeveer 6 rondjes. Bij deze race heb ik mij regelmatig gedwongen tot het ontspannen van mijn armen en het resultaat was er direct: in mijn laatste ronde kon ik de snelste neerzetten EN ik had nog energie over. Zie het rondetijden-staatje van Teus-RACE1-ZAC.

We hadden in de middagpauze tijd genoeg en dus is er daarin iets opgepakt wat in 2 jaar nog nooit volbracht was: het opzetten met de juiste stokken van de voortent van mijn caravan. Piet heeft geholpen, Ronald en zijn vader hebben geholpen en ik heb tot het laatst de juiste stokken in de zak gehouden. Het resultaat was geweldig: een super ruime, strak staande tent die blijft staan als de caravan uit elkaar waait.

Bij Ronald's motor werd de kortsluiting weer verholpen en hij kon weer van start (helaas wel als laatste op de Grid= 38ste). Teuskon starten van de 4de plek=eerste rij. Beiden hadden we de beste voornemens, respectievelijk een inhaalrace en plek bij de eerste drie en weer een nieuwe PR. Ik ben nu al drie keer een prachtig gegraveerd ZAC misgelopen en deze keer moest het ervan kunnen komen.

Dus niet: ik haal de motor van de bok en ga erop zitten en merk dat hij wel erg makkelijk veert. Ik plof nog eens een paar keer op het zadel en stuiter er bijna af: alle olie uit de achterschokdemper . De veer doet het lekker, maar nu geheel ongedempt. Er is een schroefje is afgebroken en de olie ligt nu onder de motor en in de onderkuip. Ik hoef dus niet van start te gaan en ik kan de anderen (kees, martin en ronald) uitzwaaien. Sof, sof! {Inmiddels staat de motor bij Technoflex en zal alles klaar zijn voor de ONK-races op 23 en 24 september}

Ronald gaat ervoor en stuift door het veld heen en komt uiteindelijk als 6de door en dan wederom: uitvallen van de motor  en weer langs de kant van de baan. Weer de race niet uit kunnen rijden.

We hoeven niet echt meer te wachten op de prijsuitreiking en pakken alles in en rijden beiden in 1 ruk naar Woerden. 's Ochtends rij ik vanaf zes uur in de morgen in 6 uur tijd (gezellig, die files op de terugweg) Woerden, Weert, Nieuw Vennep om de motor bij Technoflex te krijgen.

Afgezien van het drievoudige pechduiveltje, hebben we wel allebei de PR's heel wat scherper gezet (zo ook Martin en Kees) en hebben we lekker over de baan kunnen vegen. De ZAC-mensen hadden alles prima geregeld en er waren geen ernstige ongelukken. Het seizoen is nog niet afgelopen. We komen terug...

 

Teus

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo