Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Eindelijk eerste ! (teus)

Training +  11e SuperCup 1000 race 2006 Assen

In de laatste jaren is het niet eerder voorgekomen maar op donderdag 5 oktober 2006 is het dan toch gelukt: ik ben een keer als eerste aangekomen op het circuit. Normaliter hebben Paul en Ronald al alles opgebouwd en is het donker als ik eindelijk eens aankom. Maar deze keer redde ik het net om voor Ronald en zijn vader op de paddock achter box 17 aan te komen en de caravan neer te zetten.

Ik was niet van plan geweest om naar de trainingsdag te gaan. Maar aangezien Rene Schokker wat sessies overhad en ik de vorige keer nogal wat gedoe had gehad met de voorvering, heb ik toch 3 sessies meegepikt op de vrijdag.

 

Voorvering De achtervering was al tijden OK, maar aan de voorkant was het het hele seizoen niet echt goed. De terugkerende klacht was het stuiteren/dribbelen bij gas-los-de-bocht-in.  Ik had alles al eens zachter en weer harder gezet, maar echt helpen deed het niet. Derhalve had ik mijn rijstijl wat aangepast: voor de bocht uitgeremd en uitgekoppeld zijn, zodat ik met trekkende motor de bocht in en uit kon gaan.  In de extra trainingsdag moest dat problem verholpen gaan worden.

 

 

Vrijdag-training Het had ‘s nachts al lekker geregend en ook vrijdag overdag bleef het regenen. Met de regenbanden op de motor de baan op gegaan en na 2 rondjes al weer helemaal naar mijn zin. Het is natuurlijk op eieren rijden en de eerste sessie bleef ik dan ook heel voorzichtig. Pas in de 3e sessie werd het wat droger en kon er wat meer gas gegeven worden en kwam gelijk het dribbelen van de voorvork weer naar boven.

Ik had geen idee meer hoe het eruit gehaald moest worden en volgde dus Ronald’s advies op: ga naar Rob de veringspecialist die er bij de races (bijna) altijd bij is.

Die was helemaal niet tevreden met hoe de voorvork reageerde: niet  soepel glijden, plakken en geen negatieve veerweg. Hij vond dat het echt anders moest. ‘s Avonds in de pitbox kwam hij met een nieuw setje veren aan (10 Kg-lineaire ipv de progressieve die erin zaten).

Dat wisselen van die veren is nogal een gedoe en Jasper, Wouter en de vader van Ronald hebben heel wat moeten helpen om het allemaal voor elkaar te krijgen.

Ik had geen idee of het nu allemaal goed zou komen, maar ontevreden doorrijden was ook geen optie.

Zaterdag-training. We konden trainen op een droge baan. En natuurlijk was er daarvoor weer in grote haast wielen gewisseld omdat de baan kort daarvoor nog droog was. Paul heeft daarbij geholpen, aangezien zijn eigen motor echt stuk was gegaan en ondanks uren sleutelen en het grote handboek, niet aan het lopen te krijgen was. Dat was wel erg veel pech.

Vanaf de eerste rondjes voelde het beter aan en kon ik met gas-los de bochten in. Hij deinde nog een beetje en dus werd voor de 2e training de ingaande demping voor en achter wat strakker gezet. Met een set vers rubber op de velgen, was ik helemaal klaar voor de laatste race van het seizoen. Ik zou moeten starten vanaf de 21-ste plaats.

Zaterdag-RACE Fantastisch droog, wat zonng en een beetje wind. En wij mogen racen in oktober. Helemaal goed dus. Vanaf de 21-ste plek kon ik gelijk doorschieten naar een plekje bijna achter Ronald in de Haarbocht (1 rijder ertussenin) en dat bleef zo tot na ronde 8.

Het groepje direct achter mij (dat ik eerst ingehaald had), kwam toen weer dichter bij.

Als eerste kwam Patrick Scheers voorbij en even later ook Remco Hermandt. In de laatste ronde ging ook Dave Hendriksen me voorbij. Op de finishlijn ging ik in dezelfde 1/1000ste sec over de finish met Norbert ten Vregelaar. Daarmee was ik 14de of 15de geworden. Op het uitslagenblad sta ik als 15de en op het per-ronde-blad sta ik als 14de. We hadden er allebei 19 minuten, 23 seconden en 642/1000ste seconden over gedaan. Of we nu 1 of 2 wedstrijdpuntjes verzameld hebben doet er niet toe: Voor Norbert, noch voor mij scheelt het een plek. In de eindstand blijf ik 20ste en ik hou dus mijn rijnummer 21. Dat is dus geen verbetering ten opzichte van verleden jaar. Zeker niet omdat ik verleden jaar minder wedstrijden heb meegedaan. Dit jaar zijn de tijden wel verbeterd, maar het uitrijden van de race in een goede positie moet nog beter gaan. De start en de eerste ronden zijn verbeterd. Meer dan 8 ronden heb ik dat nog geen 1 keer volgehouden.

De anderen Ronald had een goede start en kwam als 12de door en werd uiteindelijk 9de, waarmee hij door deze laatste race steeg naar de 12de plek in de eindstand. Jasper had wel mee gedaan aan de vrijdagtrainingen (op de motor van Wouter), maar heeft zaterdag niet gereden. Wouter werd 22ste en in de einstand daarmee 46ste. Paul kon helaas niet meer rijden en werd 8ste in de eindstand. Rene heeft niet meer meegereden en werd 10de. Danny heeft gewonnen EN hij is de jongste deelnemer!

 

Wat volgt Er volgt nog een verslag van de prijsuitreiking aan Iris ten Kate ivm de rondetijden bij de GP-Assen. Er volgt nog een verslag van de Zeelenberg-week in November in Spanje en er volgt nog nieuws over de nieuwe motorfietsen voor 2007 bij Racing4Fun!

 

Teus

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo