Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Doorlopend verslag Almeria (teus)

DINSDAG: de laatste dag.

Het wordt eentonig, maar het was weer een prachtige wolkenloze racedag. ´s Ochtends eerst maar eens mijn zinnen gezet op het verbeteren van mijn tijden en de tips van Galinsky, Barry en van de Mark in praktijk brengen. Ik durf de fiets nog niet gecontroleerd te laten driften in de lange linker-bocht, maar het eerste gevoel (=licht pompende achtervering) is er wel. In de ochtendsessies kreeg ik mijn tijd op een 1:47,5. ´s Middags werd het nog leuker. Wilco wil volgend jaar de speedweek ook laten gelden als een race-licentie-cursus. Daarvoor moet er ook met een echte start geoefend worden. En daar sta ik dan op de 1-ste rij op de grid met links naast mij David Checa op R1 en Alex Ott op R6 en rechtsachter mij Mille op z´n dikke Kawasaki. Wilco zwaait de vlag en David is als eerste de rechter bocht door en ik als 2de. Dat hou ik anderhalf ronde zo (David in de verte verdwenen en Alex redelijk kort achter mij) en dan laat ik Alex voorgaan en ga de pits in: ik had vergeten mijn rechter laars dicht te doen en de flappen wapperden vrolijk. In de pitstraat effe dichtgeritst en de klittenband aangeduwd en daarna het circuit weer op. Tsja, een beetje sullig is het wel. Maar wel gelijk dikke lol en een weer minimaal betere ronde: 1:47,4. Natuurlijk (schijnt traditie te zijn volgens de trouwe Speedweek-gangers) ging ook in de laatste sessie iemand onderuit en daarna was het afgelopen. Mille heeft zijn bar hard afgeveerde Kawa voor een paar ronden afgestaan aan een van de deelnemers om nu eens te laten voelen hoe een echte machine rijdt... De motorfietsen zijn weer ingekrat en al onderweg naar huis.

Checa heeft nog effe een 1:38-er gedraaid en mijn tijd was de 4de van de iets minder dan 60 nog rijdende racers. ´s Avonds was het weer prima terrasweer en hebben we de bar aan een prima weekomzet geholpen.

Ik heb een hele goed (vakantie)week gehad en nergens krijg je zo de kans om zoveel van de beste rijders van Nederland te krijgen die je uitleg en tips willen geven enz. enz.  De verzorging is perfect, het circuit helemaal top, het weer kon niet beter en ik heb alles heel gehouden. Kortom, er is niets te wensen over en ik kan het aanraden aan iedereen die iets bij wil leren.

Fotootjes komen wat later op deze site en nu is het weer wachten tot maart of zo voordat er weer op het circuit gereden kan worden. Op mijn ligbed in de zon, aan de rand van het zwembad met de bar doorlopend open, kan ik nog even proberen een snellere ronde te rijden.......

ZATERDAG, ZONDAG en MAANDAG

De zaterdag begon heel rustig doordat ik nog in de groep met Kalinsky zat (die pakt de zaken met discipline aan). Maar in de laatste sessie ben ik overgestapt naar de groep met Barry. Die laat de rijders een stuk vrijer en dus konden er rondetijden gezet worden. Ik kwam uit op een 1:50,27 oid. Dikke lol en helemaal tevreden gelijk. Ik was 7de van de 61 rijders (oid). Uiteraard was het weer prachtig en zijn er een paar onderuit gegaan. 1 gevalletje van een spontaan gebroken magnesium wiel en dat aan het eind van het rechte stuk=daar kom ik in mijn 6de versnelling en dat kom ik op Assen niet...Die motor schoof ook een andere rijder onderuit en dus 2 rijders out.

Zaterdagavond was uitgaan en stevig drinken want zondag was een rustdag en veel verder dan een beetje rondhangen kwam ik derhalve niet (net als 50 anderen). Een paar man in een huurauto kregen die kar op z´n kop (total loss) en ook 1 rijder out. Hulp liet lang op zich wachten en het ziekenhuis bleek een wel erg eenvoudige tent. De boodschap was helder: niet vallen op het circuit want hulp is ver weg en tamelijk simpel.

Maandag weer een schitterende erg warme dag en derhalve vast besloten om de rondetijden eens even goed naar beneden te brengen. Dat is dus niet gelukt en van alles ging fout: bocht in/bocht uit/remmen enz. En dat ondanks een keertje bandenwisselen (laten doen=dat bevalt prima..) en verse remblokjes erin. Uiteraard is er weer serieus een machine opgevouwen en de tol is tot nu toe ongeveer een stuk of 8 plat, 4 rijders out en 1 al terug naar huis en 3 fietsen niet te repareren. Gelukkig gaat het met alle rijders OK. Yamaha-France reed af en toe op het circuit met de R1 voor 2007 en het broertje van Checa reed daarop. Na 3 rondjes deed die 1:41 en nog wat later 1:40. De snelste man van de dag bij ons deed er minstens 5 sec langer over en ik bleef steken op een 1:50,3: niks beter dus en daardoor nu 12 van de bijna 60 rijders. Barry kwam mijn Dymag wielen even bestuderen en vroeg zich af of er een scheurtje in zat...

VRIJDAG 10 november

Vandaag er weer vier sessies gereden omdat de laatste sessie afgelast moest worden wegens een valpartij. Alle sessie konden onder ideale omstandigheden verreden worden en inmiddels zijn de eerste foutjes dus ook al gemaakt (6 fietsen uit en 3 rijders). De tweede dag werd er afwisselend voor en achter de marshal gereden zodat je kon zien hoe het moet en vervolgens hij kon zien hoe je het fout deed. De marshals zijn kampioenen in soorten en maten: Mile, Barry, Kalinsky, Keimeulen, Jan Pieter, Mooiman, vd Mark, Withag enz.

De 2e dag is de vbaan al een stuk vertrouwder en kon het tempo een stuk omhoog, zeker nu de baan een veel warmer was. Wegens de voortijdige afgelasting een uurtje in de zon voor de cateringtruck moeten zitten...het lijkt wel vakantie.

 

DONDERDAG 9 november

Geen gedoe met geluidsnormen in Almeria. Het circuit ligt kilometers weg van huizen of bedrijven. Aangezien het de 1e ochtend geregend had, is de hele meute achter Wilco de baan rondgelopen. De baan is perfect: vlak en nieuw asfalt met hele stroeve strakke curbstones en voldoende ´uitloopmogelijkheden´.

De eerste 4 (middag)sessies waren top. Ondanks de relatief lage temperatuur (18 graden) heb je overal grip en de baan is spannend genoeg. Er zitten twee naar beneden wegdraaiende bochten in waarvan het eind niet te zien is bij het insturen. Die moet je dus echte een paar keer gereden hebben voordat je ze doorhebt. En er zit een super lang recht stuk in zodat ik eindelijk mijn 6de versnelling kan gebruiken.

Over tijden kan ik nog niets zeggen, want Theo (de man die ook de tijdwaarneming bij de ZAC doet) heeft een spreek- en printverbod.

De service is onnatuurlijk. Het eten is geregeld op het circuit dankzij de franse Yamaha-race catering truck = er is altijd wat, alle tafeltjes worden gedekt en de vuile borden weer weggehaald en dat de hele dag door.

De monteursservice idem dito: banden wisselen betekent dat je de verse banden op de motor legt en dat geheel parkeert voor een pitbox en dan wordt de rest voor je gedaan!

Als je de motor in de grindbak laat lopen, wordt hij ook naar de monteurs gebracht en die regelen dan tot ´s avonds laat en direct weer ´s morgens vroeg dat de fiets weer rijdbaar gemaakt wordt.

De rest van de week is er geen regen meer voorspeld en vanmorgen ziet de lucht er ook weer perfect uit vanuit het hotel direct aan het strand.

teus

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo