Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Hockenheim voor 't eerst (teus)

Eindelijk de eerste race in 2008 voor Racing4Fun

Het race seizoen 2008 is erg slecht begonnen:

-wegens de kou werden de Paasraces afgelast

-wegens de herrie werden de SuperCup1000 races afgelast (eerste zou 5 april op Assen verreden worden)

-en dus zegde ik de CRT van 4 april af

Maar gelukkig regelde KNMV-Tessa voor ons op Hockenheim (met de ADAC-Westfalen) een trainingsmiddag en een ONK-race-dag.

En dus schreef ik mij op dezelfde avond waarop de afgelasting van de Cup-races bekend werd, direct in voor de ONK in Hockenheim (en ook Ronald). En we mochten meedoen!

      

Wij reden op een klein deel van de hele Hockenheimring. De hele oost-punt was voor ons gesloten. Mijn zesde versnelling had ik nergens nodig. Je rijdt in een soort van arena, want de wanden bestaan uit een ring van tribunes.

 

 

SLAPEN in de kou of een warm bed

Na een tripje van bijna 7 uur op donderdagavond, komen we aan op het circuit bij Hockenheim. We hebben er beiden nog nooit gereden. De pitboxen staan allemaal open en wij kiezen er eentje uit (prima service en naar later bleek: gratis de eerste dag).

Ik had mijn slaapzak vergeten en kon bij bekenden op het circuit geen overtollige zak scoren. Dus met kleren en extra jassen gewoon in de camper gaan liggen. Dat lukte niet echt: veel te koud. In de pitbox toen maar wat poetslakens gaan halen en daaronder gaan slapen. Heb het natuurlijk wel afgevroren en ben tig keer wakker geweest. Ronald klaagde ‘s ochtends over stank in de camper.

Ik ben ‘s ochtends gelijk het hotel gaan opzoeken: dat is zo ongeveer in de tribunes van het circuit gebouwd en voor minder dan €60 had ik een kamer voor de komende nacht. Prima!!

 

7 keer rechts en 1 keer links

De Vrijdag twee goede sessies gehad op het erg kleine baantje. Conditioneel nogal zwaar omdat je bezig blijft: nergens even lekker stilzitten met alleen het gas open. Veel rubber op de baan, maar niet op vervelende plekken (wacht maar af...). Op een 1:12 (Ronald 1:11) uitgekomen.

Helemaal tevreden naar 't lekker warme hotel met de ruime douche gegaan en in een schoon bed gestapt.

 

Van nat naar droog

Zaterdag helemaal 100% erg nat. Dus wielen wisselen en kletsnat gaan worden. Halverwege de 1e training even naar binnengegaan om mijn handen boven de kachel te verwarmen. Prima gereden en een met mijn tijd van 1.32 toch nog 27ste (vd 39 op de baan) geworden (Ronald 19de met een 1:29). Heel, heel veel valpartijen (ook Ronald had een onschuldige uitglijer en zag de motor van zich wegrijden, maar onbeschadigd neerkomen…). Als je te enthousiast buiten de ideale lijn kwam, kon een erg glad gedeelte treffen. Heel veel, net nieuw gespoten en bestickerde kuipjes warden afgeschreven.

Voor alle zekerheid EN omdat ik dacht dat het de hele dag zou blijven regenen, had ik bij Dietrich er een nieuwe regenband om laten leggen (weer wiel wisselen).

Maar de 2e training is helemaal fout gegaan. De baan droogde heel rap en mijn nieuwe regenband is één sessie helemaal aan gort gegaan. Die is dus in Duitsland achtergebleven. Overal gegleden en 1 keer megamazzel gehad en er net op blijven hangen. Dat kwam een toeschouwer me nog nagenietend even vertellen.Uitkomst: als 36ste getraind met een 1:23. (Ronald 22ste met 1:18). Ik mocht dus meedoen, maar ik moest als laatste starten. Vijf rijders hadden zich niet gekwalificeerd (2 gevallen in de eerste sessie en niet meer bij de 2e sessie en drie waren te langzaam).

Dus die waardeloze regenband moest er weer af en dan weer wielen wisselen en de inmiddels oude droogweer banden (ex-Rijeka, ex-vrijdag-Hockenheim) erop gezet. Het maakte niet uit wat het weer zou gaan doen. Ik vond dat ik de wielen er vaak genoeg in en uit had gehaald op één dag.

Geluk, geluk: het wordt een droge race en het zonnetje komt door. Pech voor onze pitbox-maat. Niels z'n motor wilde niet lopen en kon dus in de pitbox blijven. Er waren wel een stuk of tien gasten even overgekomen voor Niels: die hebben toen naar anderen kunnen kijken.

Doelstelling voor de race voor mij NIET laatste worden. Het startveld was wat uitgedund. Van de 36 startgerechtigden verschenen er 31 daadwerkelijk met een rijdende motor aan de start.

Beroerde start en daarna er nog 2 ingehaald (uli bood een beetje tegenstand) en toen heel veel rondjes alleen rondgekacheld (groot gat voor en achter me) en uiteindelijk 27ste geworden (vd de 29 die de race uitreden). Ronald was 19de geworden. Ik was dus NIET laatste geworden. De 20 ronden heb ik volgehouden door minder te schakelen: bijna alleen 3 en 4 gebruikt en een enkele keer even doorgetikt naar 5.

De duitsers (ADAC) hadden het prima georganiseerd en waren uiterst soepel. Het baantje is wel erg kort, maar ook erg leuk. De startprocedure is op z’n ZAC’s  = na de pits door naar de start, opstellen, nepstart en dan een volle ronde rijden en weer opstellen op de start. Ook zonder helpers bij de start heb je dan dus warme banden als de rode lichten uitgaan.

Ik kom hier zeker terug!

Teus

 

in de training op vrijdagmiddag

in de race: Paul Mooijman en Sepp achter Teus (of gaan ze hem lappen...)

Ronald vòòr Thijs en Ferry (=P17)

 

 

 

PS: er zijn heel veel foto's! zie HIER 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo