Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Ultra kort baantje maar veel lol (Ronald)

Na 6 maanden winterstop  en veel onduidelijkheid over de agenda van het seizoen ging het feest van start op Hockenheimring.  Het Nederland Kampioenschap heeft daar de aftrap van het ONK seizoen. De voorbereidingen deze winter waren door de gezinsuitbreiding beperkt tot fysiek trainingen.

De afgelopen jaren was de focus van Racing4Fun de KNMV Cup. Nu het doek gevallen is voor deze competitie is de agenda een samenraapsel van Nederlands, Belgische en Duitse competities. Hierbij zal vooral gereden worden voor “dag succesje”

Na 6 maanden zonder motor was het best even spannend om te zien hoe ik acteerde ten opzichte van de rest van het veld. Gelukkig zijn er vrijdag twee vrije trainingen om afscheid te nemen van de winterslaap J. Het ultra korte baantje ligt mij wel en het vermogen van de motor is van onder geschikt belang waardoor ik met R1 toch goed mee kan komen. Met een rondetijd van 1:11 ben ik dik tevreden en na een rondje langs de velden bij con-collegae blijkt dat ik er goed bij zit.

De weersomstandigheden waren zaterdags behoorlijk gewijzigd. Regen zorgde voor een natte baan en met daarbij veel rubber onvoorspelbare omstandigheden. Betekende wel dat met minder materiaal ik goed voor de dag zou kunnen komen. Tijdens de eerste trainingen zat ik er goed bij en zag ik op het pitboard zelfs een P14 verschijnen. Hoewel het een slagveld was op de baan (mega veel crashes) voelde ik me als een vis in het water in deze moeilijke omstandigheden. In de laatste minuten van de training zorgde een highsider ervoor dat ik op de baan lag en de motor zonder coureur verder ging…een heel aparte ervaring. Gelukkig kwam de fiets zonder schade in het gras tot stilstand...mazzel J

Na de valpartij wat bagger afspoelen

De tweede training  werd op een opdrogende baan gereden en zorgde ervoor dat de tijden snel naar beneden gingen. Ondanks een goed start van de training waarin ik zelfs even op plaatst zeven bivakkeerde zorgde de finaal kapot gereden banden ervoor dat ik terug zakte naar P22. Een prima uitgangspunt in het sterke veld en op een nieuwe baan.

De race werd op een droge baan verreden. De start was weer top en er werden behoorlijk wat plaatsen gewonnen. Bij de eerste doorkomst lag ik op P15….Geweldig ! Ik was in gevecht met mannen zoals Bas Winkel en Paul Mooijman, coureurs die normaal twintig plaatsen voor mij rijden. Na vijf ronden was ik helaas de aansluiting kwijt en heb ik verder een solide race gereden en kwam ik als achttiende gehaald)  over de streep (de nummer een Werner Daemen deed onofficieel mee en werd uit de uitslag.

Mooie inhaal actie op Bas Winkel

Mooie inhaal actie bij Bas Winkel...(je hoort hem denken who the fuck is that)

De volgende wedstrijd is op zondag 27 april op de Nurburgring voor het Duitse Seriensport kampioenschap.

Voor meer foto >>>> klik >>>

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo