Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Prima voor mekaar ! (?)

Zonder geluidsproblemen op Assen
19 & 20 april  --  2e ONK Assen

PRIMA VOOR MEKAAR
Door alle negatieve toestanden rond Assen, zou je bijna vergeten wat een mooi circuit het is en hoe goed alles er geregeld is.
Ik mocht als enige Racing4Fun'er de club-kleuren verdedigen op Assen. Ik mocht in de pitbox staan bij de SuperCup'ers Hans van Beek en Dave Hendriksen.
Die hebben allebei heel goed geprepareerde motorfietsen (Dave zelfs 2) en daar stak de enigszins matzwarte 3 jaar oude fiets van mij wat tegen af.
En na wel heel veel goed voorbeeld van de anderen in de pitbox en vooral Ed, besloot ook ik na 7 jaar racen om een glans-poetsmiddel voor de motor te kopen en dat daadwerkelijk te gebruiken.

1e Training van 't jaar op Assen
Koud en wind en koud en wind en enzovoorts. Als je niet met je hoofd achter de kuipruit bleef zag je niets doordat je hoofd te hard heen en weer schudde en toen ik bij Meeuwenmeer mijn rechterknie uitstak had ik een instant windrem en bijna een liesbreuk.
46 rijders op de baan en ik word 32ste met een 1:52-er. En daar was ik niet eens ontevreden mee.

2e Training
In de volgende training had ik mijn zinnen gezet op minstens een seconde per ronde verbetering. Dat werkte averechts: te hard optrekken, remmen en sturen en uiteindelijk bochtensnelheid verliezen. Ik was niks verder gekomen en had weer een 1:52-er gescoord. De rest was wel sneller geworden en dus werd ik 39ste van de 44 man die mochten starten. Ik had mij gekwalificeerd.

Dat is dan ook zo ongeveer het enige dat je op zo'n ONK dag doet. Voor de zondag staat de warm-up en de echte race op het programma. Per dag dus ongeveer 1 uur inspanning. 's Avonds dus tijd zat voor de bbq met team HB. Prima geregeld. Jeanne zorgde voor de foto's. Prima voor mekaar dus.

ZONDAG
De motor -nu glimmend matzwart- buiten gezet voor de die-hard ONK-bezoekers die al vroeg in de kou kwamen brommerskieken. Het was erg rustig.


Na de warm-up de banden vervangen en alles nog eens nagekeken. Het werd niet warm en de wind ging nauwelijks liggen, maar het bleef wel droog.

De Race.
Op de startgrid ben ik zo ongeveer de enige die niet met bandenwarmers staat te wachten. Veel maakt het niet uit, want door de eerste start en opwarm-ronde, kan ik toch rijden met redelijk warme banden.
De start gaat prima. Buitenom de eerste bocht in en voor het eind van de Veenslang al een paar plaatsjes gewonnen. Vanuit de 39ste startplek, kom ik na de eerste ronde als 33-ste door.
En daar moet ik dus echt behoorlijk mijn best doen. De rondetijden zijn niet super, maar ik hou mijn plaats redelijk vast. Fred Slob komt me voorbij, maar helaas kan ik die niet bijhouden. Ik blijf wel 8 ronden lang achter hem aan rijden en zie hem in de verte verdwijnen. Na 9 ronden zet ik mijn 2 snelste ronden neer: 1:51,7-ers. De motor doet het perfect en ik ben heerlijk aan het rijden. In de 11de ronde krijg ik blauwe vlaggen en schiet er een kopgroep voorbij en zakt mijn rondetijd naar 1:55.

 

NIET prima voor mekaar
In de 12de ronde komt er net voor de Bult een rijder voorbij. Ik zie nog steeds blauwe vlaggen en ik hou de rechterkant aan en stuur hoog in. Links liet ik extra ruimte. Maar het ging niet goed: ik hoor herrie achter me en ik krijg een zware klap in mijn rug en schiet rechtdoor de Bult uit. Recht de groene mat over, recht de gehele grindbak door en nog steeds met veel gang (ik durf niet te remmen) het gras in. Mijn helmvizier is al helemaal beslagen als ik weer bij asfalt kom en de snelheid eruit is. Ik herken het, kijk naar links en draai de baan weer op. Ik ben tot net voor Meeuwenmeer gekomen. Oef, oef, oef. Ik ben overeind gebleven en de motor werkt nog compleet. Da's dus zo'n 150meter grind en gras. Ik weet zeker dat het een PR is. Ik maak het rondje af en rij ook de laatste ronde nog en wordt afgevlagd.

Waarom en wie?
In de parc fermee staat de beschadigde motor van Danny de Boer en ik dacht zijn kleur te herkennen als de motor/rijder die ik in mijn rug heb gehad. Na een half uur wachten mogen we naar de pitbox. En ik ga opzoek naar Danny. Ik vindt hem niet en ga mijn spullen opruimen. Dan wordt ik door race-controle omgeroepen en daar hoor ik dat het Joan is geweest. Ze konden me niet laten zien wat/of ik wat fout had gedaan, aangezien de camerabeelden vanuit de verkeerde hoek waren gemaakt.
Maar ik hoorde dat hij door de crash uitgevallen was. Dat is allemaal natuurlijk super beroerd. Hij lag op de 5e plek en had dus goed punten kunnen pakken. Ik ga op zoek naar Joan. Gelukkig staat hij er zelf goed bij. Hij baalt natuurlijk en ik vraag hem waarom het fout is gegaan. Hij geeft aan dat ik welliswaar zo ongeveer midden op de baan reed bij de Bult, maar dat de snelle en dus zijn lijn (=later remmen, verder de bocht in en later insturen) daar ook lag. Beroerd, maar daar krijgt hij zijn punten ook niet mee terug. Ik dacht dat ik ruimte genoeg had gelaten, maar bij elkaar kwam het toch fout uit.

De Resultaten
Ondanks de klap ben ik nog steeds 32ste van de 41 man op de grid. Mijn pitbox-genoten hebben het allebei de finishvlag niet gehaald: Dave is uitgevallen met pech en Hans heeft de baan verlaten nadat de kopgroep langs was gekomen.
Over de rondetijden en de motor ben ik tevreden. Ik heb goede hoop en vertrouwen dat met wat betere omstandigheden mijn PR (1:50,586) nu eindelijks eens kan gaan sneuvelen.

Ik heb nu voor 't eerst de laptimer aangehouden tijdens de trainingen EN tijdens de race. Dat is handig jôh!. Je ziet nu wat het effect is en vooral tijdens de race heeft het geholpen de rondetijden naar beneden te krijgen.

VOLGENDE WEEK WEER, maar dan bij de WORLD SUPERBIKE races op Assen! Dan mag ik het weer proberen.

Teus

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo