Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Meedoen aan de World Superbike Championship (teus)

Een unieke kans voor de Dutch Superbikes
Flamini (de italiaanse organisator van het  Superbike World Championship “World SBK”) gaf ons de kans om mee te rijden in het bijprogramma van het WSB-Assen 2008.

Op elk van de drie dagen mochten wij (ONK Dutch Superbikes) aan het eind van de dag de baan op voor de training of de race.

 

Dat is ons nog nooit eerder gebeurd en we weten ook niet of het nog een keer gaat komen!  Geen twijfel aan: daar wilde ik bij zijn.

Paddock en de baan zijn perfect in orde gemaakt: overal superluxe trucks en campers(=uitschuifbare toeringcars), heel veel marshals en security mensen, extra borden en strepen voor de rempunten op de baan, enz.

Wij kregen een uniek plekje: op het grind in het paddock bij de Veenslang/Ruskenhoek. Daar hebben we nog nooit gestaan. Wel stroom en water, maar ver lopen naar de sanitair-blokken.

Het World SBK is echt een italiaans circus. Veel teams zijn italiaans, alle bandenmensen (met zo’n 6 trucks) zijn italiaans, en het grootste deel van de entourage is italiaans. Overigens werden wij gratis geholpen door de Pirelli-bandenwissel mannen. Prima en net echt.

 

Publiek!

Normaliter rijden wij vrijwel zonder publiek, maar deze keer waren er al een paar duizend toeschouwers op de vrijdag en de zaterdag. Op de zondag liep dat op tot 35.000.

Dat merk je op het parc fermee, in de opwarmronde, bij de start en bij de uitloopronde. Tijdens de race heb ik geen publiek gezien en er niet aan gedacht. Misschien kwamen ze ook niet voor mij.

Uiterst relaxed

In drie dagen tijd mochten we drie maal de baan op en dat is voor ons een wel erg relaxte situatie. Tijd zat dus om het echte racen bij de echte coureurs af te kijken. Heel simpel, je schakelt op waar ik normaliter het gas dicht draai en je gaat remmen waar ik normaliter de bocht indraai. En dat scheelt dan zo’n 10 seconden per rondje en daarmee wordt je wereldkampioen.

Desondanks vonden wij dat de SBK-jongens ons voorprogramma vormden, aangezien wij als hoofdact als laatste voor het publiek gingen optreden.

De prachtige "Mondriaan"-duc van Martin. Er is een bijpassend pak, helm en petje!

 

1e training

Ooit, -heel lang geleden-   heb ik een keer een snel rondje gereden op Assen. En dat wil ik al een heel poosje verbeteren. De vorige keer kwam ik al dichtbij. Maar in deze 1e training lukte het nog niet. Met 1,52.4 was ik 23 ste van de 29 mannen.

2e training

Dus met een verse achterband de 2e training ingegaan en weer proberen. Dat lukt rondenlang niet en ik ga even naar binnen de pitstraat in. Daar wacht ik 7 minuten lang om weer bij te komen en doe dan nog drie rondjes.

Na 587 dagen en doorwaakte nachten was het me eindelijk gelukt: een nieuw persoonlijk record op Assen: 1:50,368!

Ik had al bijna de hoop opgegeven dat het me ooit nog zou gaan lukken en me al bijna verzoend met de gedachte dat het vanaf nu alleen maar langzamer zou gaan, maar dan toch nog: een nieuwe PR op Assen.

Daarmee werd ik 21ste op de grid, direct achter Ronald (maar die had de dag ervoor een schuivertje gehad).

Reparatiewerk werk in de sponsortent

 

De Race

Weer nieuwe rubber op de fiets, de ketting smeren en er benzine indoen: zo moest de 1,49-er gehaald kunnen worden. Inmiddels was zondags onze party-tent en die van de buren goed volgelopen met gasten en ondersteuners. Er was weer tijd zat om de races te bekijken. Ik begrijp nauwelijks dat ze zo lang (22 ronden) zo perfect kunnen sturen en dat ook nog eens twee keer op dezelfde dag (klik voor de samenvatting: goed met Flashplayer, slecht met MS Media Player)

 

En toen mochten we onder ideale omstandigheden de baan op. Fausto Dhanis was met Bert Grevink bij onze buurman op bezoek (Martin Hoogenraad) en Fausto wilde samen met Onno (werkcollega) en zijn broer wel even helpen met het sjouwen van bandenwarmers, bokjes, benzine en water.

 

Ik heb een redelijke start, maar kom achter een groepje met wat langzamere rijders en ik kom er niet voorbij gedurende de eerste ronden. Her en der heb ik al rijders de baan af zien stuiteren of er naast zien liggen. Twee keer komt Martin me voorbij en twee keer haal ik hem weer in, totdat hij er echt vandoor gaat. Ook Dave kan ik niet volgen. Ik rij twee keer 1,50-ers en zie dan Hans van Beek vòòr me. Die rijdt de race van zijn leven en ik kan maar niet langs hem heensteken. Na een paar rondjes zet ik nog één keer aan en rij weer een 1,50-er, maar Hans geeft geen krimp.

Hans voor Teus (foto Jeanne)

De puf is er nu definitief uit en met een 1,54 en een 1,55 rij ik de race uit en word in de laatste ronde nog een keer ingehaald (door Jarco). Ik ben 19de geworden. Goed nieuws: ik ben niet gelapt.

Met drie keer een 1,50-er in de race, moet dit mijn snelste race ooit zijn geweest.

Ronald is 13de geworden en Rene 12de.

Dit is dus een unieke race voor me geworden: nog nooit ben ik zo snel geweest en nog nooit ben ik zo hoog geëindigd in een ONK-race.

Meer foto’s in het foto-album (bijna allemaal van Jeanne van Beek ).

Teus

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo