Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

2e en 3e plek (teus)

Nooit eerder vertoond !

   

 Racing4Fun met 2 man op het podium

SuperCup1000 race in Eemshaven

     Ronald 2e   

     Teus 3e      

 

We komen er maar 1 keer per jaar!     Maar dit jaar waren er wel erg weinig rijders afgekomen op de SuperCup1000-race. Verleden jaar waren er nog 32 deelnemers, nu waren er 19 man op af gekomen. Verleden jaar was Ronald net 2e geworden achter Niels en dit jaar jaar wilde hij hem terugpakken.

1e training     Het asfalt was deze keer overal goed en de omstandigheden  ook: zonnetje en weinig wind. Eemshaven is een circuit voor veel gasgeven en heel veel hard remmen. Het ging gelijk lekker. Aan het eind van de sessie staat Niels weer 1 en Ronald 2 en ik ben 3e met een PR van 1:39,747.

2e training     In verband met wat fading verschijnselen, had ik de remolie geheel doorgespoeld met hulp van Ronald en zijn vader. En dat levert betere remmen op (‘k had dat nog nooit gedaan. ‘k rij altijd met dezelfde remvloeistof het seizoen uit).  We hebben voor de 2e training heel lang moeten staan wachten in het parc fermé. En weer verschenen er politiewagens. En weer was het in verband met een ongeluk. Maar gelukkig was het een niet zo noodlottig ongeval als 2 jaar geleden.

Toen we de baan opgingen, was het net gaan regenen en voorbij spoor1 was het gewoon nat en glad. Dus ben ik er direct afgegaan (evenals vele anderen). De tijden uit de 1e trainingen zouden niet verbeterd worden.

De Race - RIJ 1     Ik heb nog nooit op rij 1 gestaan bij de CUP-races, maar deze keer dus wel. Rode lampen aan, naast mij hoor ik de motoren van Ronald en Niels al heel veel toeren draaien en zie ze schuin voorover gebogen klaar staan. Rode lichten uit, ik geef gas en schakel heel snel naar 2 en hou het gas open.

IK RIJ OP KOP. Ik rem voorbij mijn normale rempunt en ga als EERSTE de bocht in en weer uit. Voor de chicane voor spoor 1 heeft Niels me al te pakken (wat een mega snelle fiets…) en na de 1e bocht na spoor 1 heeft Ronald met te pakken. Die koppositie duurde dus maar kort. En dan moet ik mij 12 ronden lang toespreken om laat te remmen en vol op het gas te gaan en vol te houden en niet te verslappen en steeds later te remmen, enz. Ik heb geen idee hoe ver de man op de 4e plek achter me zit. Ik kijk niet naar de rondeborden en de laptimer staat niet aan. Af en toe maak ik een foutje, maar het blijft lekker gaan. Dan zie ik ineens blauwe vlaggen. Niet voor mij, maar voor de achterblijvers die ik ga lappen. Dat is weer eens een hele nieuwe ervaring voor me!

Rap er voorbij, niet blijven hangen, want wie weet lukt de man op plek 4 dat lappen beter. Doorgaan totdat de zwart-wit geblokte vlag valt. Eindelijk: daar is hij. Gas open en dan de finish. Ik ben 3e geworden en er is weer een PR: 1:38,689. Heerlijke uitrijronde gehad en ik bleek meer dan 11 seconden voor te hebben gelegen op de man op de 4e plek. 

Mijn motor wordt bij de start/finish overgenomen door één van de mannen van Team Westerman (bedankt) en ik mag het podium op. Samen met Ronald, die 2e was geworden en met Niels die weer eerste was geworden. Beker, kus, champagne en elkaar kletsnat gespoten.

Ik geef toe: de omstandigheden waren beter dan verleden jaar (toen was het een race over 10 ronden) en verleden jaar zou ik met deze tijden per ronde en de gehele race op plek 4, 5 of 6 zijn uitgekomen. Helemaal tevreden dus over deze race. Na de technische controle en het schoonmaken van het pak, alles snel weer inpakken en doorrijden naar Assen voor de races de volgende dag.

Meer foto’s volgen nog.

Teus

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo