Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

2e CUP op ASSEN (teus)

SuperCup 1000 -  Assen 3 mei

Is dit echt of is dit een stripverhaal !

Is dit echt: Een circuit mag geen herrie maken!
Het circuit is er al een tijdje en de enige reden waarom Assen bekend is buiten de eigen regio. Vervolgens zorgen provincie en gemeente voor bebouwing en meer herrie rond het circuit.

Daarna gaan ze hard piepen (met nog wat andere piepers) dat het circuit teveel herrie maakt en vooral de motoren. Ook als het standaardmotorfietsen zijn, die gewoon op de openbare weg mogen rijden. Die mogen nu niet meer als groepen rondrijden op het circuit.

Is dit echt: Bij de C1000 haal je de oplossing!
Verleden jaar had ik het met kleine blikjes asperges al een keer uitgeprobeerd. Dit jaar heb ik het groots aangepakt. Bij de C1000 verkopen ze blikken bruine bonen voor € 0.59 per stuk. Daar heb ik er 2 van gekocht. De inhoud heb ik in de groen-container moeten weggooien, want bij mij thuis lusten ze geen bruine bonen. De blikken heb ik nauwgezet voorbewerkt. Met inknippen en gaatjes erin slaan was de klus bijna al klaar. Nog twee grote slangklemmen en daar zit de oplossing op de motorfiets.

Is dit echt: En je mag er nog de baan mee op ook!
Bij de keuring vonden ze het wel weer een vondst, maar het werd wel goedgekeurd. En na alle trainingen en de race zaten ze er nog steeds op.

Is dit echt: De oplossing!
Na de 1e training ben ik apart naar boven gelopen voor een check van het effect op de meetpaal. En het werkt. Als ik er alleen onderdoorrij, meten ze me met 94 à 96 dB. En dat is ruim onder de 100dB-grens. Zonder de bruine-bonen-dempers haal ik moeiteloos de 101dB.

Het kost wel vermogen (motor draait niet of moeizaam voluit), hij is niet te heet geworden (maar ik weet niet of op den duur mijn uitlaatkleppen zullen verbranden, ik hoop en geloof dat het goed zal gaan) en je merkt het tijdens het racen. Motorfietsen liepen bij mij weg op de Veenslang en ik ben tussen Meeuwenmeer en insturen Ramshoek ingehaald!

Anderzijds: ik reed met een oude achterbanden in de trainingen en de race en was minder scherp aan het rijden. Desondanks nog geen seconde langzamer dan bij de laatste race op Assen zonder de bruine-bonen-blikken.

Is dit echt: Extra stootkussen!

De vorige dag op Eemshaven heeft de motor een paar keer heel hard gestuiterd over de hobbels en spoor2. Tijdens de race daar merkte ik niks. Maar ‘s avonds in Assen  was het wel herkenbaar en ‘s ochtends in Assen was ik gewoon helemaal stijf: gekneusde rib of zoiets. Dus paracetamolletjes eten en een extra stootkussen voor mijn ribbekast. Want nieuwe klapjes deden wel erg au.

Stootkussentje is een uitgeknipt stuk explosafe. En dat werkt prima. Ik denk erover het permanent ertussen te stoppen.

Is dit echt: Luchfiltercontrole en nog meer explosafe!

De technische controle was extra scherp. Of ik er even extra explosafe in wilde stoppen. En of ik even mijn luchtfilter wilde laten zien. Dat betekent bij mijn motor: zadel eraf, tankkap eraf, kuipdeel los maken, tank optillen, geluiddempende foam weghalen en tig schroeven losdraaien. Uiteraard was alles standaard en dus OK en werd ik geholpen bij het in elkaar zetten door dezelfde technische man.

Is dit echt: Weggestuurd!
Ook de mannen die er al veel aan hadden gedaan (zelfs 2 motorfietsen meegenomen) konden hun pech niet ontlopen. 5 man mochten niet meedoen aan de race, omdat ze twee/tig keer de zwarte vlag hadden gehad. Heel beroerd

Dit is echt: Gezellig!
Ik mocht deze keer bivakeren in de pitbox bij Frank de Lange, plus Remco en Radisa.

Een mooi plekje en achteraf nog rustig een pilsje met elkaar gepakt in het zonnetje terwijl het rennerskwartier al bijna leeg was. Tijd om naar huis te gaan. Donderdag weer racen, maar dan op Zolder. Racing4Fun zal drie man sterk aantreden: Ronald en Jasper zullen er ook zijn.

Stripverhaal: De race in vele delen dankzij Jeanne van Beek,

die samen met Hans en Ed langskwam

 

Vanaf de 2e startrij, 2e van links, vindt ik rechts een vrije doorgang à

Als 6e gestart, duik ik als 3e de eerste bocht in net achter Mikis en Niels. Niels pakt Mikis vrijwel direct en dat dacht ik ook even te doen. Fout: Bert komt mij voorbij en duwt Mikis heel erg hard voor zich uit à

Ik weet Bert toch weer terug te pakken en wil weer achter Mikis aan à


Maar Mikis is te snel voor mij en Bert en Remco zitten wel erg dicht op me à

 

Ik hou het drie rondjes of zo vol  à

Maar dan hebben ze me te pakken en moet ik oppassen voor nog 2 man achter me à

Ook Lieuwe weet me voorbij te gaan en dat wordt de eindstand na 8 rondjes à

1. Niels; 2 Mikis; 3. Remco; 4. Bert; 5; Lieuwe; 6. Teus; 7. Nico

 

WWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWWW

Dit keer dus geen podium

Hier nog even twee sfeerbeelden van Eemshaven podium

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo