Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Spelen op Zolder (teus)

   

Wat een dag: Racing4Fun met z’n drieën op Zolder
Jasper deed mee aan de trainingen (5 keer maar liefst) en Ronald en Teus deden mee aan de de twee races en de twee voorafgaande trainingen.

Iedereen was met eigen vervoer gekomen en dus konden we een mini-Racing4Fun-pleintje maken.

 

Wat een weer: alles goed
Helemaal goed geregeld: alleen zon en een beetje wind. Geen regen. Dus ideale race-omstandigheden. Zo mag het vaker zijn.

 

Wat een herrie: en het mag nog ook bij de Sprintraces

Donderdagen zijn ‘herrie-dagen’ en dus rijdt er van alles rond. De allergrootste blèr- en bulder-partij werd geblazen door een 1-cilinder waar geen gang in zat. De rest klonk eigenlijk niet harder dan bij een race op Assen

 

Wat een ronde-tijden: gefopt!
In de eerste training zat ik nog ongeveer 1 seconde van mijn baan-record af en in de 2e training werd ik helemaal blij met de tijd op mijn laptimer: 1:42,97. Met die nieuwe PR-tijd schatte ik ongeveer bij de eerste tien te zitten op de start-grid.

Helemaal tevreden ga ik de print-out halen van de rondetijden. Ik heb maar een 1:44,4 gereden volgens de officiële tijdwaarneming. Beroerd, maar niet getreurd: dan gaan we in de race ertegen aan. Overigens wel vanaf de 29ste startplek …Ronald mocht van de 11de plek starten

 

Wat een race: inhalen, inhalen

Bij de start zie ik net voor het aansnijden van de eerste bocht nog een voorwiel van de man achter me en dan kan ik toch als eerste bocht induiken en vanaf dat moment ben ik in de korte race (8 ronden) alleen maar aan het inhalen of proberen aan het inhalen. Het gaat steeds beter en ik begin het circuit weer een beetje te leren.

Uiteindelijk blijk ik 20ste te zijn geworden en vooral mijn tijd is OK: een nieuwe PR van 1:42,429.

Wat een lol en erg tevreden over de PR. Dat is derde dit jaar na eerder op Assen en ook Eemshaven mijn tijden verbeterd te hebben.

Ronald is 6e geworden. Bij de eerste 15 zitten maar 4 Nederlanders.

 

Wat een race: en nog een keer

Ik mag het nog een keer proberen en besluit deze keer vanaf start direct wat scherper te rijden en in te halen. Dat lukt zeker de eerste rondjes lekker. Dan zie ik ergens voor me Alex rijden (19e gestart) en ga nog even wat later remmen en ik kan hem voorbij gaan. Helemaal leuk dus, vooral omdat hij op Assen had aangekondigd op Zolder mij vòòr te blijven. Maar dat ging niet lang goed. Ik ben te slap met het inhalen van de volgende man en Alex glipt weer langs me en zo komen we ook de laatste ronde uit. Ik ben deze keer 17de geworden (geen nieuwe PR) en Ronald is weer 6e geworden en nu zijn er 5 Nederlanders bij de eerste 15. De Belgen laten zich duidelijk niet verslaan.

 

Wat een dag: blijven hangen
Jasper mag na ons nog een keer de baan op en die komt helemaal uitgeteld en tevreden weer terug. We hebben alles heel gehouden, er zijn PR’s gescoord en het is nog steeds prachtig weer. We gaan op het terras van de Otobar nog even eten. Eerder naar huis gaan heeft geen zin gezien de te verwachten files.

 

Wat een idee: Club M.E.T. endurance

Oschersleben met de SuperCup1000 gaat niet door en nu denk ik er dus over om met Peter de Endurance op 5 juni te gaan doen. Maar eerst een ONK op 1 juni.

Pic’s: van Jasper

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo