Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Uitstekend optreden van Racing4fun in Hengelo (Ronald)

 We kunnen terugkijken op een prachtig weekend. Twee mooie race dagen met uitstekende prestatie in de drie landen cup. De drie landen cup is een evenement waarin Nederlandse, Belgische en Duitse rijders strijden om de punten. Er worden in totaal drie raceweekenden georganiseerd met dubbele wedstrijden. Hengelo was de eerste van de serie van drie. De volgende races zijn in België (Oostende) en Duitsland (Froburg).

Vrijdag zijn we reeds af gereisd naar het mooi Hengelo in Gelderland.  Deze keer was de hele familie van de partij en zouden we er een gezellig weekend van maken. Voor ons was het tevens een test om met drie kids op stap te gaan J

Het schema was relaxed laat trainen op zaterdag en relatief vroeg de wedstrijden op zondag. Omdat we de laatste wedstrijden problemen hadden met  de stabiliteit aan de achterzijde  is besloten om tijdens de trainingen te experimenteren met een andere achterveer. Rob Overdijk van Rotech Support  was om die reden afgereisd naar Hengelo (met een kleine tussenstop in Hengelo… in  Twente) en zou ons ondersteunen.

De eerste kwalificatie training is opgeofferd om te testen met een zwaardere veer. Dit gaf helaas niet de resultaten wat we gehoopt hadden. Omdat een groot deel van de deelnemers ook in de Superbike aan de start staan en dus al twee trainingen achter de rug hadden werden er al behoorlijk snelle tijden neergezet. Om die reden was het wel noodzakelijk dat we tijdens de tweede training een goede tijd moesten neerzetten.

Na het bestuderen van de resultaten hebben we de boel (achterveer) weer volledig omgegooid. Dit resulteerde gelukkig in een behoorlijk verbetering van mijn rondetijden en stond ik na de tweede training als P19 gekwalificeerd.

De start van de eerste wedstrijd verliep behoorlijk chaotisch waardoor ik behoorlijk wat posities heb gewonnen. Na de eerste ronden lag ik op P12. Gedurende de wedstrijd zakte ik toch terug naar P14. Rondetijden lagen bijna 1,5 seconden lager dan in de trainingen.

De tweede wedstrijd stond ik op scherp en ook hier kon ik behoorlijk wat plaatsen winnen. Tijdens de eerste ronde blies iemand voorin het veld ook nog eens zijn blok op en dit zorgde wederom voor wat chaotische taferelen waar ik weer van kon profiteren. De eerste rondes lag ik steady op P10 met wederom snellere rondetijden. In de laatste ronde werd ik na een pittige strijd toch voorbij gereden en kwam ik als twaalfde over de streep.

Blijft leuk...(met dank voor de foto aan Bert Bloemsma)

 

Meer foto's om het >>album<<

 

Ronald

 

Agenda de komende weken:

7/8 Juni – Oostende (Drielanden Cup)

22 juni – Nurburgring (Seriensport)

10 Juli – Zolder (Go Fast Sprint Races)

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo