Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Assen, Speedtrophy en Hobby (teus)

Hobby

 

Racen is voor mij een hobby. Lekker op de motor steeds sneller proberen te gaan. Sleutelen, spullen in- en uitpakken of banden wisselen zijn niet mijn hobby. Eigenlijk hou ik vooral van het racen zelf. Maar ‘t ene kan blijkbaar niet zonder ‘t andere. Afgelopen weekend heb ik het gecombineerd.

 

Ik kon mij drie dag (ONK) lekker gaan uitleven op Assen met 6 sessies, geen gedoe over geluid en uitsluitend goed weer voorspeld, plus dat de pitbox door Dave en Hans was geregeld.

 

De grindbak moet je uitblijven om de hobby leuk te houden. In de eerste sessie op vrijdag heb ik dat niet gedaan. De motor lag aan de achterkant veel te diep en wilde de bocht niet in en ik ‘dreef’ naar buiten, terwijl steppies en kuip aan de grond kwamen. In het 4e rondje bij de Stekkenwal verloor ik weer alle grondspeling en dreef weer naar buiten. Ik zette de fiets overeind en stuurde de grindbak in, richting bandenstapel. Na wat gehobbel ging ik plat/legde ik hem plat ruim voor de bandenstapel.

 

Dus dat werd veel sleutelen in de pitbox, want alles moet eraf omdat het grind overal is gaan zitten. Met stevige lappen duct tape (gewoon met matzwart erover heen spuiten) en een reserve ruitje, verse banden erop, remblokken gewisseld en de schokdemper achter schoon gemaakt en alles drie klikken stugger gezet voor de in- en uitgaande demping, was de fiets en de rijder weer klaar voor de 2e sessie.

 

Wat is racen toch leuk als het lekker gaat. Het waren geen toptijden (1:51,..) maar de wegligging was veel beter en ik heb de 2de sessie volgemaakt.

 

Het werd vrijdagavond sleutelen in de pitbox, want de achterschokdemper was weer nat geworden en dus duidelijk lek. Gelukkig kwam Mart me uitvoerig helpen. Met behulp van Dave’s handige tool, konden we de schokdemper vervangen en Mart heeft gezorgd voor de juiste veer en instelling.

 

Wat is racen toch leuk als het lekker gaat. Zaterdag werd ik geholpen door Mart in de 1e kwalificatie-training met tussentijds aanpassen van de voor- en achtervering. Alles voelde heel anders aan en de tijden waren OK.

 

Ik zou uit de grindbak blijven, maar dat lukte de 2de kwalificatie-training niet. In het 4de rondje was de motor even onrustig in Ossenbroek en weer moest ik de motor overeind zetten en weer de grindbak insturen en weer neerleggen voordat ik de vangrail zou raken. Dit keer met alleen krassen op de kuip. Zelfs het kuipruitje was heel gebleven. Geen idee wat de reden van de actie was. Kort vòòr me was er op exact dezelfde plek ook een rijder afgegaan en na mij nog eentje. Heeft er wat op de baan gelegen? Toch nog een 1:51 in de 3e ronde gereden en daarmee als 44ste (=laatste) gekwalificeerd. Pure mazzel!

 

Het werd zaterdagavond sleutelen in de pitbox, want de koppeling bleek niet goed te werken. Erik Hoeks van het team van Bas Winkel heeft met hulp van Ed (pitbox genoot samen met Hans van Beek) de koppeling uit elkaar gehaald en weer in elkaar gezet. Alles weer OK!

 

Wat is racen toch leuk als de Warmup prima gaat. Motor, vering, koppeling en rondetijden waren prima. Ik was 37ste van de 45 man met een lage 1,51..  binnen 4 rondjes. Een 1,49-er zat er nog niet in.

 

Wat is racen toch leuk als de start van de race prima gaat. Ik was gestart van de 44ste plek, maar na de 1e ronde lag ik op de 35ste plek. Ik geef toe: er was er eentje de grindbak ingegaan en niet iedereen was gestart, maar het ging heeel, heeeel erg goed. In de 3e ronde scoorde ik een nieuwe PR van 1:49.91. Dat kon ik zien op mijn laptimer en ik werd wat overmoedig. Die derde ronde was helemaal niet zo zwaar geweest en ik wilde in de 4e ronde Dave voorbij steken bij de Strubben. Aai, aai, iets teveel gewild. Ik kwam heeel hoog in de bocht uit en moest bijna iedereen onder mij door laten gaan. Maar bij de Haarbocht zat ik er al weer dicht bij en wilde weer een wereldactie uitproberen. Aai,aai, iets teveel gewild. Nu moest ik na de Haarbocht het asfalt naast de baan op (leuk dat het daar ligt…) en nu was het hele veld wel erg ver weg. Ik heb nog een slap rondje gedraaid en ben toen de pitstraat ingereden. Ik zou het veld niet hebben kunnen achterhalen en de kopgroep in de wegrijden was ook geen plan. En ik had een doel bereikt: onder de 1:50

 

Helemaal gelukkig de rest van de race vanuit de pitbox gevolgd en ik heb mijn speciale kleding uit de caravan gehaald. Dat had daar al meer dan een jaar liggen wachten op deze dag!  Wat een leuke hobby. Dit jaar op alle circuits betere tijden gereden en op Assen onder de 1,50 gekomen. Veel beter had niet gekund.

 

Dave en Hans hadden ook heel goed gescoord: Dave werd 31ste met een 1:49,0 en Hans 34ste met een 1:49,8. Daarmee was hij de laatste man en dat betekent dus dat alle rijders onder de 1:50 hadden gereden. En dat is echt heel erg hard. Veel harder dan er ooit is gereden op Assen in het ONK. En dat geldt voor de kop (1:42) en voor de staart.

Foto’s: Jeanne

 

Zaterdag. Motor ziet er nog steeds strak uit op de foto

Zondag. Start met de nieuwe helm

Nog kort achter Dave

Na de eerste fout in voorlaatste positie achter Hans

En nog meer foto's (van Siroo) -->> klik

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo