Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Club M.E.T Endurance op Zolder (teus)

Club M.E.T  Endurance op Zolder 5 juni 2008

 

Bijgeloof is WAAR

 

 

Ik heb maar heel weinig endurance-races gereden (1, 2, 3), allemaal op Zandvoort, en in 2004 voor ‘t laatst. Alle drie de keren (ja, alle drie de keren) waren dat races met heel veel (ja, heel veel) REGEN.

 

Het zou natuurlijk bijgeloof zijn om dan te gaan denken dat alle endurance-races regen races worden.

 

Ik had bijgelovig moeten zijn! Want in de 4e endurance race (nu Zolder) heb ik uitsluitend op regenbanden gereden…

Ik deed mee met het team “Meesters in Management” . Op hun vorige uitstapje was Rob (1 vd teamleden) fout ten val gekomen en nogal lang aan bed gekluisterd daardoor. Deze keer kon hij (nog) niet meerijden. Hij kwam wel even in Zolder kijken! Prima actie!

 

En dus mocht ik invallen. Naast de 2 rijders, Peter en Mike,is er ook nog Leon. Die zorgt voor de motorfietsen en veel zaken eromheen: een grote luxe voor mij. Dank, dank.

 

Training en kwalificatie

Ik mocht ‘s ochtends als eerste rondjes draaien in de regen en we kregen gelijk een rijder die op de hele baan (ja, de hele baan incluis de uitrit naar de pitstraat) op de ideale lijn een oliespoor had neergelegd. Dat werden dus geen fantsoenlijke rondetijden voor mij. Daarna zijn ook Peter en Mike de baan opgegaan. Uiteindelijk hebben we als 37ste getrained vd 56 teams (en 19de in onze klasse).

 

De race

Ik mocht ‘s ochtends weer als eerste rondjes draaien in de regen en dat ging steeds lekkerder en werd steeds leuker, zeker toen de baan op begon te drogen en er her en der droge sporen ontstonden. Inmiddels had ik een acceptabel ritme gevonden en hield het al bijna een uur uit. Toen het droge spoor bijna over de hele lengte van de baan lag, vlogen de rondetijden naar beneden en in mijn 31-ste rondje had ik mijn snelste tijd (en de vijfde tijd vd dag van alle rijders). Daarna ben ik naar binnen gegaan. Ik had 34 rondjes/70minuten gereden en kwam wat stijfjes van de motorfiets af. Van de 37ste plek waren we inmiddels 19de geworden (en 7 in de klasse). Dat ging dus veel beter dan ik gedacht had. Het was beter vol te houden en zelfs in de regen bleef het lange rijden doenbaar. De totaal versleten achterband was aan ‘t eind lekker aan het glijden, maar ik was niet de grindbak ingegaan. Dat zouden zeker 20 rijders wèl doen.

Daarna ging Mike eruit, maar die had weinig geluk want zijn remmen gaven langzaam de geest. Daardoor ging Peter er vervroegd uit en ook die was niet gelukkig. Er was gegokt op droog weer en dus waren er gewone supercorsa opgezet (we waren niet de enige). Maar het ging weer regenen en dus kwam ook Peter vervroegd binnen. Ondanks alles waren we toch naar de 16de plek gestegen en 8ste vd klasse.

Ik mocht weer de regen induiken, nu met de achterband van Mike.  Dat ging allemaal matig: ik was niet zo fris meer, door de miezer regen ipv de dikke druppels, had ik meer last van een beslagen vizier en ik had weinig vertrouwen in de inmiddels ook goed versleten voorband (die een paar keer wat stapjes maakte). Er was nog 1 uur te gaan toen ik de baan afging om het weer over te dragen aan Peter. We waren toen 13de overall en 7de in de klassen.

Peter was ontketend in zijn 2e sessie en het laatste uur. Hij had nu wel regenbanden erop zitten en was af en toe de snelste man op de baan. Gelukkig kreeg hij ook te maken met een opdrogende baan en een droogspoor. En daarmee natuurlijk snellere rondetijden en een opgrookte achterband. Daardoor werd de eindklassering: 10de overall en 5de in de klasse.

 

Nog een keer?

Ondanks de regen, was het een mooie dag en ik heb ervan geleerd om je krachten beter te sparen door ontspannener te rijden en de hulp van Leon en de andere teamleden is natuurlijk luxe. Maar ik weet het nog niet. Mijn race-seizoen is al volgepland en ik ben bijgelovig geworden.

Peter heeft nu twee vacatures in zijn team, want Mike is gestopt met wedstrijd-rijden en Rob is nog niet helemaal gezond. Ik zou alleen 9 oktober kunnen. Hoe groot is dan de kans op regen in Zolder?

 

Teus

Nog (zolang hij erop staat) een filmpje van de regen en de gevolgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo