Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Oostende….wat een belevenis (Ronald)

Na de eerste wedstrijd op Hengelo stond afgelopen weekend al weer de tweede wedstrijd van de drie landen cup op de agenda. Het strijdtoneel was Oostende een stratencircuit in het havengebeid van Hengelo. We zijn hier te gast bij KV Ostend Motor Sport vzw. Zij organiseren voor de 35ste maal de snelheidsprijs van de Noordzee.

Voor mij een eerste kennismaking van dit circuit. Bij aankomst op vrijdag waren de weerverwachtingen niet gunstig….regen.  En dat bleek ook wel want tijdens het opbouwen vielen de eerste druppels al uit de hemel. De paddock lag langs de kade op een kaal stuk asfalt. Stroom aansluitingen waren zoals altijd op een stratencircuit beperkt en ook de sanitaire voorzieningen waren zeer mager…..kan iemand mij uitleggen waarom  L.


De nieuwe pitbike van racing4fun

’s avonds de baan op met onze nieuw pitbike  om de baan te verkennen en mezelf voor te bereiden op de trainingen van zaterdag. Na de verkenning moest ik toch wel even bijkomen…….de huidige straten circuits in Nederland zijn vergeleken met Oostende volwaardige banen wat lopen we hier in Nederland eigenlijk te meuten ;-) Onder aan dit verslag vind je een fotoverslag van de baan…oordeel zelf. Het is een korte baan van 2,9 km waar eigenlijk alles wel in zit inclusief een behoorlijk lang recht stuk waar je vol de zesde versnelling kan gebruiken (280 + km pu)


Uitzicht vanuit de duinen op de paddock.

De eerste training werd uiteindelijk op een natte baan verreden. De regen was gelukkig gestopt. En eerlijk gezegd viel het mij 100% mee. Ondanks dat ik met voldoende reserve rond reed stond ik op P9 na de eerste tijdtraining.


Erg smerig na de eerste training

Vooraf aan de tweede tijdtraining was de baan aan het opdrogen en maakte ik de keuze voor droog weer banden. Maar helaas was dit een verkeerde keuze. Enkele minuten voor de start van de training begon het  zachtjes te regenen. Resultaat was het terug vallen naar een vijftiende trainingstijd.


Gezellig de hollanders ondemet mekaar de boel schoonmaken

Zondag begon het programma als vroeg. De eerste wedstrijd voor ons staat om 11:15 op het schema. Het publiek is massaal toegestroomd. Ongelofelijk hoe dat hier leeft (Handtekeningen ,foto’s en zeer geïnteresseerde bezoekers). Ook dit is niet te vergelijken met Nederland (en dan wel in positieve zin).  De start van race 1 verloopt redelijk het is even dringen in de eerste bocht. Na 1 ronden word de wedstrijd al stil gelegd i.v.m. een schuivertje in het achterveld. (te bekijken op yourtube) Na de herstart zit ik er wederom lekker bij er er ontstaat een mooie strijd voor P12.  Halverwege de race krijg ik serieuze rem problemen (fading). En moet ik het tempo behoorlijk laten zaken en word op de streep nog net ingehaald (5 Duizendste seconde verschil) en finish ik op als 16de.


Ontspaning in het gesloten park ..Belgisch voor "park femme"

Vooraf aan wedstrijd 2 zijn de remmen onderhanden genomen (nieuwe blokken en  remvloeistof) De strategie voor de tweede start is bekend (we hebben goed opgelet na race 1) veel plaatsen winnen en zorgen dat je voorin zit. Inhalen is best een lastig verhaal en er is gezien het beperkt aantal ronden ook niet veel tijd voor. Ik duik bij de eerste bocht naar de binnenkant en pak een strakke lijn en win hiermee 8 posities… …gaat lekker. Moet de eerst ronde wel gelijk weer twee inleveren. Gedurende de race ligt het tempo een stuk hoger (1,5 seconden sneller per ronde) dan race 1 maar ik kan deze positie niet vasthouden. In ronde 12 is er een rode vlag situatie en dit betekent vervolgens ook einde wedstrijd.  Ben uiteindelijk als 16de gefinisht.

Samenvattende; een bijzonder evenement op een aparte locatie met zeer veel publiek…en de Belgen blijken een plezant volk J   Aan de andere kant is de veiligheid van de baan ver te zoeken dus ik twijfel nog of ik ervolgende jaat bij zal zijn.

Ronald

Agenda de komende weken:

22 juni – Nurburgring (Seriensport)

10 Juli – Zolder (Go Fast Sprint Races)

26 Juli – Hockenheim (Seriensport)

 

Fotoverslag van de baan:


Layout van de baan


Eerste bocht naar links aan het einde van het recht stuk (start/finish).


Snelle linkerbocht voor de lokale auto dealer langs


Linkerbocht achterzijde circuit


Linkerbocht opdraaien voor het start finish

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo