Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Zandvoort of Grobnik ? (teus)

Ik ben weer eens op: Zandvoort

In 2007 heb ik 1½ sessie gereden op Zandvoort en dit jaar kom ik er maar één keer. Het was weer een MSL-dag  EN het was een Grobnik–reunie. Jasper, Wouter, Bart en Patrick waren aanwezig.

Doordat de files te lang waren (of omdat ik te laat van huis vertrok) heb ik de eerste van de vijf sessies moeten missen. De naderen waren wel op tijd en alvast de eerste rondjes gedraaid. Een sessie is gemiddeld genomen niet meer dan 7 volle ronden. Alles was perfect: een fris windje van zee en een lekker warm zonnetje. Tijd om te gaan rijden.

 

Zandvoort: tijd voor een make-over

Er zitten mooie stukken bij, maar er zijn ook stukken die nodig verbeterd moeten worden: hobbels, richels, scheuren, glad-gepolijst asfalt en her en der geen ‘val-ruimte’. Toiletten, wasbakken, douches??  en stroomvoorziening is allemaal al 15 jaar geleden afgeschreven of vrijwel afwezig. Maar de ligging is prachtig en het hoogteverschil prima. Ik stel voor dat de voorzieningen geregeld gaan worden door de beheerders van Assen, die hebben nu toch minder te doen door het uitvallen van rijders en races.

                       

Gaat het weer een beetje ?

Het is geen kwalificatie, er is geen race, er zijn geen punten te winnen en er is geen winnaar. Dus gewoon lekker rondgassen. De 1e sessie was nog erg wennen en de baan zat vol met 40 rijders. Maar elke volgende sessie ging een beetje beter. Helaas vond Bart het nodig om er af te vallen en jammer genoeg konden hij en de motor niet meer rijden (respectievelijk hoofdpijn en los schakelstangetje). De andere drie gingen gewoon door met lol trappen op de baan. Omdat het te mooi weer was en ik te lui was, heb ik alle sessies gereden met een setje banden dat ook een ONK-race had meegedaan= lekker makkelijk en lekker goedkoop.

 Nadat Bart uitgevallen was, greep Patrick direct de bandenwarmers van Bart af.

We gaan ervoor!

In de laatste sessie zouden Wouter, Jasper en ik elkaar een beetje opjagen en we vertrekken dus ongeveer tegelijk. Na de eerste 2 rondjes krijgen we wat ruimte en kunnnen we rapper rond. Vòòr de Tarzan rem ik langs Jasper en Wouter en geef gas en kijk niet meer om voordat ik nog een keer de Tarzan doorgereden ben. De gedachte was om elkaar zo wat enthousiast te maken. Maar geen Wouter te zien en ook Jasper niet. Ik ga van het gas en wacht af. Misschien zijn ze opgehouden door andere rijders, hebben ze een ‘momentje’ gehad of liggen ze naast de baan? Niks te zien, dus maar weer doorgereden. Na het afvlaggen: Jasper was gewoon doorgereden en wat vroeger van de baan gegaan en Wouter had OOK een schakelstangetjeprobleempje gekregen…. Sof, sof. Gelukkig had Wouter nog wel een PR gescoord (en Jasper?). Ik merkte pas toen ik thuis kwam en de website checkte of ik ook iets vermeldenswaardigs had gedaan: weer een PR en wel  2:00.61.

                       

Goed seizoen tot nu toe

Het seizoen 2007 was er nauwelijks vooruitgang, maar dit jaar gaat het prima. Op alle circuits tot nu toe (Assen, Zandvoort, Zolder en Eemshaven) heb ik mijn PR scherper gezet.

 Echte sportmannen en hun hobby

Overige foto's HIER

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo