Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Weer een geluk op Nürburg

 

DMSB Seriensport Klasse 1    Nürburg 22 juni 2008

 

We gebruiken alleen het noordelijke deel. De twee snelle stukken van de zuidlus waren afgesloten.

 

 

Verleden jaar zijn Ronald en ik begonnen met de deelname aan de race-serie in Duitsland en dit jaar zouden we er nog vaker gaan rijden. De eerste keer viel uit, want we mochten op dezelfde dag meerijden op Assen in het bijprogramma van de World Superbike Race.

Dus dit weekend voor het eerst weer bij de Seriensport.

Inmiddels doen we het ritje in 4,5 uur en we hadden een beetje geluk: ruim voor de start van de wedstrijd Nederland-Rusland waren we op het circuit en konden we de te verwachten roem van de Nederlanders zien groeien op een 3 meter breed scherm. Vòòr de wedstrijd hadden we wat snuggere opmerkingen gemaakt over de russen en de duitsers. Na de wedstrijd hebben we dat niet meer gedaan

Dit keer reden we alleen op de korte baan, zonder de Zuidlus en met de flauwe chicane (NGK-chicane). Die chicane had nieuw asfalt gekregen zodat de baan een heel klein beetje sneller moet zijn geworden.

En we konden een pitbox regelen: lekker ruim en lekker koel.

Goed weer - goed geluid – goed gezelschap

Er was bar en boos weer voorspeld en we hebben er gelukkig niets van gezien. Een enkel dreigend druppeltje heeft het gewaagd de baan te raken, maar er is niet met regenbanden gereden. Er wordt gekeurd (oppervlakkig qua techniek, grondig qua regels) en de papieren worden gecontroleerd (zeer grondig) en dan is alles bijna vrij. Over geluid wordt niet gezeurd gelukkig.

‘s Ochtends eerst een trainings-sessie van 80 minuten en ‘s middags een race van 13 ronden. Racing4Fun was er met twee man: Ronald en Teus en NIWA was er: Niels Feller plus Marcel Zuurbier. En Arndt Jan maakte de pitbox vol.

 Vooraf

Perfect weer en een warme baan en dus weer een PR: in de 80 minuten durende training kon ik een onofficiële 1:38,81 scoren (wel gecheckt bij de tijdwaarneming) en dat is 2 seconden sneller dan verleden jaar. Dat was op vers rubber en dat zag er na de lange sessie nog perfect uit.

Het was snikheet en om de minimaal 28 ronden te halen, moest je een groot deel van de 80 minuten echt rijden. Iedereen was dus goed afgepeigerd na de sessie. We konden ruim 4 uur bijkomen en tussendoor naar de race van Marcel kijken: hij kwam heel rap naar voren, maar verloor weer een paar plekjes en werd 7de. 

De race

Er zaten maar 12 man in de "Klasse 1" en dus kregen we de "klasse 8" achter ons op het startgrid. De startopstelling heeft niets te maken met de rondetijden uit de ochtend training. Je hebt dus ook geen idee of de mannen om je heen sneller of langzamer zijn. Dat merk je pas bij de start.

Ik ging prima weg en kwam naast Ronald (stond 1 rij voor me) de eerste bocht door. Direct kwam Niels voorbij (had naast me gestaan). De eerste rondjes kon ik de snelle mannen nog volgen en zette rondjes van 1:38 en 1:39 neer, maar vanaf de zesde ronde volgden er 7 ronden in de 1:40. Daar zaten ook rondjes bij waarbij ik ingehaald werd (o.a uit de Klasse 8, door Swen Ahnendorp: wat rijdt die mooi strak en wat hangt die ernaast) of anderen moest inhalen (uit Klasse 1 en Klasse 8: er was nogal wat verschil). Zo werd ik 7de (Ronald 5e en Niels 4de) en met een nieuwe officiële tijd van 1:38.354 weer een PR.

Dat is maar liefst een verbetering van 2,5sec. Misschien dat de verbeterde chincane een ½ sec scheelt, maar dan blijven er nog 2 seconden verbetering over. Het kan nog veel harder: de snelste man reed een 1:33,0. Ronald was 5de geworden, Niels 4de en Arndt Jan 8ste.

Helemaal gelukkig dus.Heeeel veel lol gehad en heerlijk gereden. Alle pitbox-genoten blij en iedereen alles heel gehouden en geen druppel regen gezien. Zo hoort een race-dag te zijn. Pas op de terugweg naar Woerden kwamen de beloofde zware regenbuien over ons heen. Volgende keer gaan we weer naar de Seriensport!!

klik HIER voor de uitvergroting van het uitslagenblad

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo