Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

2e SPRINTrace Zolder (teus)

Slecht nieuws en een beetje goed nieuws:

Deze keer waren er maar twee R4F-ers in Zolder: Ronald en Teus.

De baan was ‘s ochtends nog niet helemaal droog en de trainingstijden waren dan ook matig (Ronald: 1:51,6 en Teus 1:50,7). In de tweede trainingssessie was alles prima en konden er kwalificatie-tijden gezet worden.

 

En toen is het fout gegaan: Ronald is onderuit gegaan na de Jacky Ickx bocht (zie vorige verslag). Inmiddels gaat het goed met Ronald en hij mag misschien aanstaande dinsdag weer naar huis.

 

Maar op de racedag zelf zag het er allemaal wat minder serieus uit. Toen ik langs hem reed, zat hij overeind tegen de muur en Zolder-baco’s hadden het over een sleutelbeenbreuk. De motor had nauwelijks schade.

 

In de 2e training waren de tijden veel beter geworden: Ronald: 1:42,0=6e en Teus: 1:43,5=11de).

 

De 1ste race:

Normaliter starten ze bij de Sprintraces door Peter tussen de rijen door te laten hollen en rode vlaggen te laten zwaaien. Deze keer zou het starten gaan via het vertrouwde systeem: rode lichten uit=gaan.

Ik stond op rij drie maar kon als 5de de eerste bocht in duiken. Dat inspireert en ik blijf mijn best doen. Ik wordt nog wel een paar keer gepasseerd, maar blijf (voor mij doen dan) elke bocht zo hard mogelijk nemen. Ik word 8e en het extra goede nieuws: een nieuwe PR van 1:41,766.

 

Ronald:

Met mijn auto was Ronald’s vader inmiddels vertrokken naar het ziekenhuis om te gaan kijken hoe het met Ronald verder zou gaan. We hadden nog geen nieuwe info gekregen.

 

De 2e race:

Een raketstart! Direct als de lichten uitgaan vindt ik eerst uiterst rechts en later helemaal links alleen maar open ruimte en ik kom nu als 3de de eerste bocht door en ook de volgende bochten.

Dat is kicken. Maar na de Terlamenbocht trekt de fiets aan de achterkant heel vet weg en bij de Bolderberg/Ziekenhuis-bocht weer. Bij het opdraaien van het rechte eind voor start/finish waggelt de fiets duidelijk op de achterband. Ik denk dat ik een lekke band heb of zoiets. Ik besluit om helemaal van het gas te gaan en ga helemaal links rijden met mijn hand in de lucht en wacht tot het hele veld voorbij is en verlaat aan het eind van de pitmuur de baan.

Aan de band is niets te zien, maar de bandenspanning blijkt 1.9 te zijn. Voor een gloeiend hete band (SC2) is dat veel te weinig. Exit mooie plek en exit race dus.

 

Ronald:

Inmiddels was Ronald’s vader weer terug uit het ziekenhuis en het bleek allemaal toch wat serieuzer te zijn dan alleen een sleutelbeenbreuk.

Dus alles inpakken en naar het ziekenhuis en Ronald en Marcel bezocht.

Daarna zou ik doorgereden zijn naar Assen (CRT-dag en dan de zaterdag-CUP), maar ivm wat gedoe rond visa voor de vakantie-trip, moest ik eerst nog even langs Woerden en vrijdag-ochtend nog even langs Amsterdam voordat ik naar Assen kon rijden, om daar Wouter en Jasper bij de CRT-dag te treffen.

Ronald's motor al ingepakt, maar de nieuwe pitbike nog niet.

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo