Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Chaos, ellende en geluk (teus)

CRT + SuperCup 1000 -  Assen 11+12 juli 2008

Niet te geloven, wat een dag!

Chaos, ellende en geluk

Bijna rustige vrijdag:

Als voorbereiding op de zaterdag, had ik twee extra CRT-sessie genomen. Wouter en Jasper waren er ook en hadden twee keer zoveel sessies genomen. Op de baan zijn we elkaar niet tegen gekomen. Na de hektiek van de donderdag, heb ik het vrijdag rustig aan gedaan (beste tijd 1:52,4 oid). Geen bandjes gewisseld en niet fanatiek over de baan gejaagd. Dat was sowieso wat moeilijk omdat er qua rondetijden erg verschillende rijders op de baan zaten. Achteraf zou dat een goede training blijken.

Ik ging een pitbox delen met Frank de Lange en die had vrijdag geweldige pech: blok in de soep gelopen (kleppen tegen de zuiger gemept enzo).  Daardoor kon hij zijn spullen direct weer inpakken en zat de CUP-race er voor hem niet in.

Ik heb altijd geluk gehad met deze Suzuki. Maar net na de laatste sessie komt de vriendin van Frank me roepen omdat mijn motor spontaan er vanalles uitgooit. Het blijkt de overloop van de radiateur te zijn. Gelukkig geen lek: gewoon wat warm geworden. Misschien door mijn bruine-bonen-blikken over de uitlaat?

 

Er was nu weer extra plek in de box en dus kwamen Roelof Blom, Radisa en Arend erbij. Frank is wel gebleven om de zaterdagraces te bekijken.

De nacht en de zaterdagochtend:
Mijn caravan schudt heen en weer in de wind en op het dak ratelt de regen. Zo kom je op Assen de nacht door. Dus de motor op de regenbanden gezet (=nieuw setje nadat ik eerst in Hockenheim en later in Zolder elke keer een regen-achterband aan gort heb gereden op een opdrogende baan).

Als de 1000-Agroep de baan opgaat was het net opgehouden met regenen. Al in de eerste ronde zie ik dat de hele baan een volledig droog spoor heeft. Ik wil niet voor de derde keer dit seizoen in één sessie een regenband oprijden en ga direct de pitstraat weer in na het eerste rondje. Ik had geen rondetijd gezet. Ik was er rotsvast van overtuigd dat het ‘s middags droog zou zijn. Mij kon niets gebeuren: ik maakte een verstandige keuze.

De middag:

Voor de 2e training was de baan helemaal droog. Tot 5 minuten voor de training. Daarna was de baan kletsnat omdat het begon te gieten. Ik stond op droogweer banden. En ik had nog geen tijd gezet. Ik moest dus de baan op en ik hoopte dat het droger zou gaan worden. Dat werd het niet en er waren maar 13 man de baan opgegaan omdat het echt goot en omdat ze allemaal een betere tijd in de ochtend training gezet hadden. Ik niet.

Glibberend op de bandjes kwam ik tot 2:40!. Strakke tijd en genoeg voor de laatste startrij van de B-groep (600cc en 1000cc door elkaar). Dus: ik sta 2e ik het 1000cc-kampioenschap en ik verpruts beide trainingen en ik mag in de B-groep rijden. Dat is mij nog nooit gebeurd. Niets meer aan te doen. Dacht ik...

Als verrassing kwamen Paul en Hans met hun Haga’s op bezoek. En ook Richard was in de pitbox. Ze waren niet van mijn prestaties onder de indruk.

 

De SuperCup1000:

Als toeschouwer kan ik zien hoe ze op een kletsnatte baan ervan door gaan en na een paar rondjes allemaal weer afgevlagd worden ivm valpartijen. En dat gebeurt nog een keer na de herstart. De mannen komen –terecht- zwaar balend terug want hen is ook nog eens verteld dat er geen punten verdeeld worden. Een sof-dag voor ze dus (dachten ze). Niet te geloven. Ik verpruts alles en het kost me ook nog eens geen punten...(dacht ik).

De B-groep race:

Volgens de start-opstelling zouden er 38 man starten en ik stond op de laatste rij. De uitslag vermelde 42 namen waarvan er 40 gereden hebben. De wedstrijdleiding zal het vast moeilijk gehad hebben met de administratie.

Mij is in de pitbox uitvoerig verteld dat men minstens op een podium-plek rekende. Ik moest dus ook nog eens mijn best doen. Ik had de motor op dezelfde droog-weer banden laten staan en stom toevallig: bij de start is bijna de hele baan droog.

Ik kom heeel goed weg bij de start en doe erg mijn best om zoveel mogelijk mensen in te halen. Uiteindelijk heb ik ze allemaal ingehaald (op één na) en ook nog 7 man gedubbeld. En dat binnen 8 rondjes. Ik heb super lol gehad, geen rappe rondetijden gereden (beste=1:52,5) en niemand uit de baan geduwd en ook niemand tegen mij aan gekregen. De hele baan was halverwege de race droog en dus kon je vrijuit overal er langs steken. De man helemaal voorop was te ver weg om te achterhalen. Ik was dus tweede geworden.

Dus: podium, bubbeltjes wijn over me heen (het pak plakt nog) en een medaille (nooit eerder gehad)

 

Verrassing:

Net voor de huldiging komt Niels naar me toe: de 1000cc-A-groep krijgt een 2e race. Dat is erg uitzonderlijk EN op de nieuwe startlijst sta ik er gewoon bij (OK op de laatste rij, plek 26). Heeelemaal goed! Hans holt met een vat benzine om de motor weer bij te vullen en Paul brengt de motor naar de pitbox waar de bandenwarmers er weer omgaan.

 

 

foto: Kees Siroo

Ik ben er 100% klaar voor. Ik zal weer aan een inhaalrace beginnen. Ik ga zorgen dat ik toch weer vooraan kom. Fantastisch, ik kon het bijna niet geloven. Ik ga naar de administratie en haal een nieuwe startlijst: het staat er echt!

Om vijf uur zouden we van start gaan. Om ongeveer kwart voor vijf komt Tessa langs alle pitboxen met een nieuwe startlijst voor de A-groep (afgetekend op 16:20u oid). Daar sta ik niet op. Ik mag niet meerijden. Twee keer is te veel. Ik spoor Henny op en doe nog een gooi: geen resultaat. Ik mag niet meer rijden. Ik kan geen puntjes gaan jagen en mag de motor in de caravan gaan zetten. Maar eerst wordt ik nog even omgeroepen: “of ik mijn motor even wil laten zien bij de technische keuring”. Daar willen ze mijn luchtfilter bekijken. Dat is standaard, dus alles OK.

 

Wat een dag:

Ik kan mij niet herinneren er ooit zo’n rommeltje van gemaakt te hebben en ik heb in één race nog nooit zoveel mannen ingehaald. Voor de stand van het kampioenschap was het sof. De trainingen waren zwaar sof. De race was geweldig. De hoop op de tweede race was prachtig. De uitluiting was bar (en vast wel terecht). Je maakt nog eens wat mee op zo’n dag.

De stand is weer bijgewerkt--->> HIER

De race op 17 augustus zal ik moeten missen ivm vakantie.

De anderen:

Ronald is nog in het ziekenhuis in Zolder en zou niet meegereden hebben. Jasper en Wouter waren vrijdagavond vertrokken in verband met belangrijker bezigheden dan racen (?).

De pitbox-genoten hadden zwaar pech (Frank) of waren een beetje of heel tevreden en in ieder geval allemaal helemaal onbeschadigd van de baan gekomen.

O ja:

Ik had een nieuwe kleurencombinatie voor mijn rijnummer: wit op zwarte duct-tape. Is goedgekeurd.

Jeanne heeft weer mooie foto’s gemaakt en Kees Siroo een hele serie. Zie HIER.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo