Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Transponder ??


Zolder Endurance race (4 september)

Samen Peter en Mike zouden we als ‘Meesters in Management’ meedoen aan de 4-uurs race op Zolder. Helaas moest Mike afzeggen, zodat Peter en ik het samen gingen doen.

Het was fris, winderig, maar wel droog. Maar ik kwam niet aan de tijden van de laatste keer op Zolder (mijn beste rondetijden waren 1:43-ers). Ook Peter kwam niet aan zijn eigen rondetijden en dus starten we ergens vanaf de 15de plek.

Peter zou van start moeten gaan, want ik was nog even aan het hobby’en aan mijn motorfiets: een boutje van de vooras-klemming was gladgedraaid. Met veel gereedschap van Peter en hulp van boortjes en aanwijzingen van Ruud Fredriks (dank, dank) had ik in iets meer dan 1 uur toch mijn voorwiel eruit.

De race:

Peter gaat dus als eerste weg, terwijl ik nog even lekker aan mijn motorfiets ga sleutelen. Alles is klaar en de banden (niet gebalanceerd want dat wilde de Belgische banden-man niet doen) hadden in de bandenwarmers gezeten. Als Peter dus na zijn eerste 50 minuten binnenkomt, kan ik vlot weg.

Dat gaat zo’n 4 ronden goed en dan ... verlies ik de transponder. Da’s niet zo best en dus ga ik de pitstraat in en rij naar onze pitbox-30 en zet daar de motor neer (brul nog wat slecht nieuws naar Peter). Ik op een loopje naar de race-controle (voorbij pitbox 1) en ga daar vragen naar een nieuwe transponder. Die willen echt een paspoort ofzo hebben als borg en dus moet ik eerst weer teruglopen naar de pitbox-30 en dan weer terug naar race-controle en dan weer terug naar de pitbox om alles op de motor vast te plakken met veel tape. En toen kon ik de baan weer op.

Dat voorvalletje was niet zo best voor onze positie in de race.

Daarna hebben we het maar gelijk op een relaxed tempo gedaan. Toen ik na mijn 50 minuten in de pitbox kwam om te wisselen, was Peter nog bezig zijn wielen te monteren. Dus heb ik maar even wat gedronken, drie kannetjes benzine in mijn tank gegoten en daarna de baan weer opgegaan.

Wat wordt je daar moe van!! Na meer dan een uur op de baan in racetempo op Zolder trilden mijn handen en armen bij het remmen.

Daarna heeft Peter het overgenomen en hebben we ook gezamenlijk nog effe lekker tijdens de race beiden in de pitbox gezeten.

We zijn 52ste geworden met 1,5uur pittime.

Daarna:

Voor de verloren transponder zou €400 gerekend worden en daarvoor wilde ik best even gaan zoeken na de race. Aangezien ik wist waar ik hem verloren was (ongeveer), had ik hem binnen 15 minuten teruggevonden. Toch was het geen optie geweest om tijdens de race even de motor langs de muur te zetten en de transponder even te gaan zoeken (volgens de raceleiding).

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo