Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

2e !!

 

 

Assen SuperCup 1000 (5 september)

Na 300km vanaf Zolder gereden te hebben, kwam ik aan op een wel heeeel erg rustig Assen. De paddock was dus erg leeg. Gelukkig kon ik in de box bij Dave.
Sinds verleden jaar rij ik op Assen in de CUP standaard met blikjes over mijn uitlaten en ik heb dan ook nog nooit een zwarte vlag gehad. Dit keer wilde ik het een keer zonder proberen. Vooral omdat de laatste keer de motor wel erg heet was geworden. En het goede nieuws: geen zwarte vlag!.

De hele voorkant van de motor trilde op Zolder en dus hebik Dietrich het balanceren van het voorwiel even laten doen: 30g lood erop en alle problemen weg. Tssss.


De training:

De 1e training werd onderbroken door een rode vlag en in het 2e deel kon ik enkele 1,50-tigers rijden (op de bandjes waarmee ik op Zolder de dag ervoor de Endurance had gereden).
In de 2e training op dezelfde banden heb ik dat niet verbeterd. Desondanks stond ik op de 1ste startrij (van de 28 man op de baan). Dus nieuwe bandjes erop en dan het grote hopen: het zal toch wel droog blijven!?

De  race:

Volgens de buienradar zouden we pas na 17:00u regen kunnen verwachten en dus koos ik een half uurtje vòòr de race om de wielen met de droogweer banden onder de motor te zetten. En op het moment dat we naar de startgrid rijden, gaat het een beetje druppelen en in de eerste ronde na de start regent het. Iedereen staat op droogweer banden. Voor mij zijn Niels, Mikis en Dave als eersten de eerste bochten door. Bij Ruskenhoek pakt Niels de curbs mee en gaat direct onderuit. Dave en Mikis kunnen nog maar net langs zijn schuivende motor rijden. In de derde ronde glijdt Dave weg bij Mandeveen. Her en der waren er nog meer rijders onderuitgegaan en sommigen haden de pits opgezocht. We krijgen in ronde 5 een rode vlag (de race zou over 10 ronden gaan) terwijl ik op de 3e positie rij.
In de pitstraat duiken de helpers gelijk op de motorfietsen om de wielen te wisselen. Ik fiets naar de mannen/vrouwen met de witte jassen en vraag of ze de onderbreking wat langer kunnen maken, zodat ik ook de tijd heb om het zelf te doen. Wie weet heeft het geholpen: de onderbreking duurde zolang dat ik de wielen met de regenbanden eronder kon krijgen (met de hulp van de oom van Dave).
Tweede start: naast mij staat nu alleen Mikis en ik duik als eerste de bocht in, maar nog in de 1e ronde ronde wordt ik voorbij gestoken door Joan en die kon ik niet bijhouden. Dat werd ook de uitkomst van het 2e deel van de race.
Gekombineerd werd de einduitslag: 1=Joan, 2=Teus, 3=Remco, 4=Bert, 5=Lieuwe, 6=Mikis. Er waren er maar 12 die over de finish kwamen..... Dus dat werd een zoen van Tessa en spuitwijn over me heen van Remco en Joan + een beker.
Voor de stand in de competitie betekent het dat ik van de 10de plek (want 2 keer niks gescoord) terug ga naar de 5e plek. Er komt nog maar 1 race om dat nog wat verder omhoog te halen.
'T was dus weer een echte Assen-dag: af en toe prachtig en onvoorspelbaar weer.

 

(meer foto's in het album

(de bijgewerkte stand op: KLIK HIER

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo