Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Snelste race ooit (teus)

ONK Race of the Champions  --  13 en 14 september

 

Eigenlijk had ik geen echt nieuwe doelstelling voor deze laatste ONK. Ik was bij een ONK al keer NIET gelapt, een keer NIET laatste geworden en ik had al een keer nieuwe PR gereden.

Het zou natuurlijk wel erg mooi zijn als bij deze ONK ik niet laatste zou worden, niet gelapt zou worden en een PR zou rijden.

 

Bert en Anja ondersteuning

 

Ik ben laatste geworden EN ik ben gelapt EN ik heb geen PR

Er hadden zich 48 man ingeschreven en daarvan waren er 40 komen opdagen. In de 1e, koude winderige training werd ik 34ste met een 1:50-tiger. Bij de tweede, nu minder koude training werd ik 38ste met een 1:51-tiger.

Mijn overall-start-positie werd daardoor 36ste van de 40 deelnemers. Dat zou dus perpectieven bieden op “NIET laatste”. Uiteraard wilde Ronald niet achter me blijven en Hans had ik extra op scherp gezet, zodat ook die niet achter me wilde blijven. Maar met wat extra inzet zou het moeten lukken.

Ook in de Warm Up op zondagmorgen weer een gelijk resultaat: 36ste.

 

De start van de RACE ging prima. Ik werd door Anja en Bert geholpen, zodat zowel in het parc fermé als op de startgrid mijn bandjes warm gehouden werden met de bandenwarmers. Anja en Bert regelden het sjouwen en de paraplu. De start ging als een speer. Ik kwam EN goed weg EN heel goed bij de eerste bocht. Ik had minstens een man of 5 ingehaald en ook na de Haarbocht kon ik nog een plaats winnen. En toen ging ik wijd, heeel wijd de Ossenbroek door en kwam ik heel ongelukkig uit voor de Strubben. Daardoor was ik ongeveer weer terug bij af met zo’n zeven man achter me.

 

Strubben uit met nog een heel groepje achter mij (vlnr Mark, Hein, Fred, ?, Hans)

 

Na 2 ronden lag ik nog steeds 35ste. Toen kwam Thijs me voorbij en 6 ronden later Hans. Totdan toe had ik een erg ‘vlakke’ race gereden.

 

Lap

Lap Tm

2

01:51.999

3

01:51.002

4

01:50.647

5

01:50.760

 6

01:51.372

7

01:51.446

8

01:51.267

9

01:51.765

10

01:51.046

11

01:50.862

12

01:51.262

 

Maar extra pushen leverde geen betere tijden op en in de 13de ronde zag ik een blauwe vlag voor mij en ben ik aan de kant gegaan na de Bult voor Raymond Schouten en net voor de GT voor zijn achtervolgers. Johan, die achter mij reed (op enkele seconden), zag zijn kans schoon en haalde me ook in. En daarmee werd ik laatste. Dat realiseerde ik mij toen niet. Dat zag ik pas op de uitslag.

 

Het is wel mijn beste race ooit geworden op Assen. Nog nooit zo snel zoveel rondjes gedaan. Alleen zat er geen lage 49-er bij. Dat moet dan de volgende keer gescoord worden bij de laatste SuperCup-1000.

 

En

Het waren prima racedagen ondanks wat wind, maar wel lekker droog en redelijk warm. Samen Ronald stond ik niet in de pitbox, maar onder de grote HP-motoren-tent.

Nog nooit heb ik zovel publiek gezien bij een ONK op Assen. Vooral zondag was het vol en zat er veel publiek op de GT-tribune en redelijk wat publiek op de hoofdtribune. De wegen rond het circuit stonden dan ook vol. Gelukkig hadden we voor de gasten parkeer- en toeganskaarten.

 

Ronald kwam weer voor eerst op de motor na zijn val in Zolder. Het rijden ging steeds beter en per sessie ging hij ongeveer een seconde vooruit. In de race kreeg hij echter pech met zijn koppeling en moest uiteindelijk opgeven.

Zijn energie heeft hij toen maar gestopt in het inpakken van de camper en de aanhanger. Toen ik terugkwam van de race was vrijwel alles al gedaan.

 

Om zes uur kon ik daardoor achter het stuur van de camper kruipen voor de rit naar Oschersleben. (voor het vervolg zie HIER)

Foto’s: Jeanne

 

achter Gian aan

 

nu! geheel zonder blikjes op de uitlaat

 

foto’s Kees Siroo

 

 

de achterband doet z’n best

 

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo