Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Dit is mijn week niet en einde seizoen (Teus)

Ik heb een voortijdig einde aan mijn seizoen en ook van Peter geforceerd.

 

Hoe kwam dat zo?

Afgelopen donderdag waren er twee trainingen en twee races van de Racesport Summer Challange op Zolder. Het was prachtig weer (‘s ochtends een beetje koud begonnen) en de baan werd in de loop van de dag steeds beter. Het laatste evenement op Zolder was een truck race geweest, dus het was zaak om op de goede lijn te blijven.

 

De eerste training was warmdraaien op een hele volle baan (57 rijders + 1 rijdster tegelijk de baan op !) .

 

De tweede training ging alles een stuk vlotter en dat leverde me de 15de startplaats op. Tijd voor een setje vers rubber erop (weer wilde de Belgische bandenman niet balanceren).

 

In de 1ste Race kregen we twee opwarmronden (heeel goed) en al tijdens de opwarmrondjes is het me helder. Zo kan ik niet rijden. De hele voorkant trilt en schudt en dat zou niet goed gaan in de race. Dus van de baan af en terwijl de rest aan de race begint, ga ik het voorwiel demonteren en met Peter’s balanceer-apparaat het nu zelf en goed doen. Zonde van de gemiste mooie race.

 

In de 2de Race is alles helemaal goed. Het is zonnig, er is weinig wind en de baan is top. Na de start kwam ik niet zo best uit bij de eerste bocht en moest ik dus weer wat plaatsen terugwinnen. In ronde 4 zie ik vòòr mij een zwarte Honda en daarvoor Peter. Ik kan op ze inlopen en kom achter ze. De zwarte Honda zit bij Peter heel erg aan te dringen en na de Bianchi-bocht gaat hij ervoor en wil Peter links gaan inhalen voor de chicane. Ik ga helemaal naar rechts en zit daar net achter.

 

En dan gaat het fout. Ik moet iets fout gegokt hebben, want ik moet heel hard remmen en kom veel te dicht bij Peter. Ik kom rechts op de curbes en geef Peter een tik met mijn schouder/arm en ik val van de motor. Als ik weer opkijk, verwonder ik me erover dat mijn motor zo ver van me weg ligt. De rest is me niet meer helder, totdat ik de ziekenwagen inga en naar het ziekenhuis in Zolder gebracht wordt. Het tussenstuk (van de grindbak tot de ziekenwagen, incluis het uitrekken van mijn pak) herinner ik mij niet.

 

Wat gebeurde er verder (info via Peter): Peter is niet door mijn duw gevallen, maar met zijn motor over mijn motor gevallen. De man op de zwarte Honda is ook gevallen (Johan Larmenier), maar hoe weten we niet. Peter is in de grindbak naar mij gelopen en ik schijn hem verwonderd gevraagd te hebben ‘wat kom jij hier doen Peter?’

De race wordt afgevlagd (ik 14de, achter Johan en Peter) en ik word afgevoerd.  Alle drie de motoren hebben schade en Peter heeft zijn hand gekneusd.

Ik wordt onderzocht en gescand, maar ik mag naar huis terug. Her en der blauw, een lichte hersenschudding en een dikke linkerhand.

Hulp!

En wie komen me vriendelijk lachend uit het ziekenhuis halen: Peter en Els.  Dat is fantastisch en heel erg grootmoedig: ik rij hem eraf, hij heeft schade aan z’n fiets en kneuzingen en toch komen ze me halen uit het ziekenhuis: grote klasse!

In mijn Craft lange onderbroek met motorlaarzen banjer ik het ziekenhuis uit en wordt door Peter en Els weer teruggebracht naar het circuit.

Daar hebben Ralph Bannink en Els alles in de auto en caravan gepakt. Ik hoef niets meer te doen. Ralph is vertrokken (‘t is zo’n 19:00 of 20:00uur). Allemaal ontzettend bedankt!

 

Els rijdt met Peter voor me uit via de route over Rotterdam (kunnen ze een oogje in het zeil houden) en zo ben ik zelf met de caravan en de motor weer thuis gekomen.

 

 

Mijn week niet

Na een heel goed weekend bij het ONK een een heel slecht vervolg met Oschersleben (ook Ronald pech bezorgd) en Zolder (Peter en Johan pech bezorgd). En natuurlijk excuses naar de mensen die een wel erg verkorte tweede race gehad hebben. Het spijt me.

Er zouden nog een Sprint-race op Zolder volgen, een Endurance (met Peter) op Zolder en SuperCup-race volgen. Ik zal ze allemaal moeten afzeggen.

Dat is en beroerd eind van een fantastisch race jaar, waar ik op alle circuits waar ik dit jaar geweest ben, mijn rondetijden scherper heb gezet.

 

De motorfiets wordt weer opgeknapt (kuip, achterframe, koppelingsdeksel en diverse kleinere delen) en gaat de verkocht worden. Want er komt een nieuw seizoen aan met een nieuwe motor.

 

Volgende keer zien we elkaar weer en voor iedereen vele goede voornemens in 2009!

 

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo