Onze laatste video

RSS Feed RSS feed

Nieuwsbrief

*Email:               

 

Like ons op Facebook

Viel Spaß in Frohburg (Ronald)

Frohburg waren de laatste twee races voor de drielanden Cup. Het circuit ligt in voormalig Oost  Duitsland een 40 km onder Leipzig. Na behoorlijk wat file en drie uur later dan gepland komen we om 18:30 bij het circuit. De baan ligt naast het dorp Frohburg. Een brede baan (lekker veel asfalt) tussen de weilanden. Voor een stratencircuit uitstekend. Behalve wat landbouw grond kan je er weinig kapot rijden.  Paddock is op een klein industrie gebied vlak bij het dorp. Je loopt vanaf de paddock zo het dorp in naar de lokale Supermakt en benzine station….erg relaxed. 

Start finish met aan de linker kant begin van de paddock

Vrijdagavond direct de inschrijving en de technisch keuring geregeld. Ik kon me tevens voor de Superbike klasse in schrijven(was het laatste plekje). Dit betekent wel een vol programma, vier keer  trainen op zaterdag en drie wedstrijden op zondag. Maar voor mij de perfecte manier om de baan te leren kennen.

Zaterdagochtend stond de eerste training om 08:10 op de planning. Gelukkig had de organisatie wat moeite met opstarten en draaide we pas om ongeveer negen uur de baan op. Het was wel even wennen. Het is een gevarieerde baan met razend snelle stukken waar je met de langste gearing vol in zijn zesde versnelling nog in de toeren begrenzer komt. Probeer dan de motor maar eens door, op het oog, een flauwe bocht te sturen… maar wel gaaf. Training werd helaas met een rode vlag stil gelegd. Een van de Nederlanders (Olaf Romijn) was op het snelle stuk naast de baan geraakt en bleek uiteindelijk behoorlijk geblesseerd.  Eerste training een 27ste tijd neergezet (1,53).\

Het snelle stuk naar de achter zijde van het circuit (klein 300 km/h in 6de versnelling !!)

De eerste training van de drielanden cup en de tweede training van de Superbike waren aan eengesloten. Dit was wel even flink aanpoten. Maar het liep lekker en de snelheid zet er echt lekker in. In de Superbike kwam ikmet een 1,45 uit op plaats 19 op de startgrid. In de de drielanden cup ging het nog  even wat sneller en stond ik na de eerste training met een 1,44 op plaats 14. Tweede traing kon ik de tijd nog een half seconden scherper zetten maar zakte ik toch terug naar plaats 17.

Zaterdagavond was het een gezellige boel in de paddock. Voor Frohburg was het waarschijnlijk het jaarlijkse dorpsfeest dus her en der wat vuurwerk en veel lui op de been. De Nederlands organisatie van de drielanden cup (Hamove uit Hengelo) had een BBQ georganiseerd waar we zo aan konden schuiven. Erg  relaxed en een prima sfeer. Ik heb het zelf niet echt laat gemaakt, vier trainingen op een dag was toch pittig.

De eerste wedstrijd stond zondagochtend al op 09:50 op de planning. Publiek was massaal toegestroomd. De start was fenomenaal. Na de eerste ronde kwam als negende door. Tempo zat er meteen goed in en draaide ik rondetijden die 1 seconden sneller waren dan in de training. Een rode vlag situatie zorgde ervoor dat er een herstart plaatsvond. De rest van het veld stond nu wel op scherp maar wederom had ik een uitstekende start. Uiteindelijk nog twee man voor moeten laten gaan maar kon ik de elfde plaats wel vasthouden.

Paddock verspreid over een klein industrie terrein

Tweede race was ik weer snel weg alleen de concurrentie zat nu dicht achter me. En na een aantal ronden raakte ik in een heftige strijd verwikkeld met Gert van de Bosch (een collega Nederlands coureur). Er waren verschillende positie wisselingen maar uiteindelijk liet ik mij in de laatste ronde in de laatste bocht verschalken en kwam ik als 13 over de finish. De onderlinge strijd zorgde er wel voor dat ik wederom sneller rond ging (1,42).

De Superbike stond zondag als laatste op de agenda. Hoewel ik vermoeid was van de twee eerdere wedstrijden was ik gebrand op een goed resultaat. Het startveld was stampvol met toppers uit Duitsland (IDM), Ierland (de echte road racers) en Belgische toppers (zoals Verleye en Demeuleneester). De eerste bocht was het behoorlijk dringen maar die kwam ik uitstekende door en maakte 11 plaatsen goed (jawel van 19 naar 8). In de tweede haakse bocht na het snelle stuk ging het bijna mis. Men ging behoorlijk hard in de remmen en ik schatte dat toch iets verkeerd in en raakte het achterwiel van mijn voorganger. Het liep goed af alleen de coureurs achter mij vlogen her en der door het gras (zag ik nog net in mijn ooghoeken). Betekende wel dat ik wat posities verloren had. Aansluitend reed  ik een prima inhaal race en kon ik een aantal coureurs weer terugpakken. Deze inhaalrace betekende wederom een verbetering van mijn PR naar 1,41. En als tiende kwam ik over de finish.

Wat een geweldig weekend hebben we achter de rug.  Prachtige uitdagende baan, mooie races en prima weer.  

Fotoverslag:

De kersverse nederlandskampioen Supersport was ook van de partij

Nostalgie de 50 cc coureurs waren minimaal 60+ maar hadden een lol

Aan vreetschuren en bier taps geen tekort

Terug naar het nieuwsoverzicht
leftcorner
rightcorner
leftcorner
rightcorner

Site Map / Neem contact met ons op / ©2006 Racing4fun / Built by Bartus-IT / Design by Mikenzo